Selo u Engleskoj poslednja žrtva misterioznog zvuka

nightskynewtimelapse
Foto: idoubtit.wordpress.com

VUDLEND – Reč je o neobičnom brujanju, na samoj ivici slušne percepcije, koje je uznemirilo hiljade ljudi širom sveta. Poslednja “žrtva” misterioznog zvuka je Vudlend, seoce u engleskoj oblasti Duram, čiji stanovnici tvrde da se brujanje koje podseća na zvuk motora automobila čuje svake noći.

Zvuk je ponekad tako neobičan da se u jednoj kući čak tresu i kreveti.
Međutim, koliko god tražili izvor zvuka, seljani ne mogu da ga pronađu, pa su na kraju pozvali veće da istraži slučaj.
Vudlend je, sa svojih 300 stanovnika, poslednje mesto na svetu koje je pogodio ovaj fenomen. U prošlosti je neobični zvuk doveo do raznih teorija zavere, čiji su autori sumnjali u nepoznate leteće objekte, vladine eksperimente i napuštene rudnike.

“Isključili smo svu struju u kući i još možemo da ga čujemo, pa smo ustanovili da to nije uzrok. Ne radi se ni o zujanju u ušima, kod koga je reč o visokom zvuku, ovaj je veoma nizak. Ako stavim prst u uvo zvuk prestane, pa tako znam i da nije u mojoj glavi”, ispričala je Grečova.

Najpoznatija pojava brujanja dogodila se sedamdesetih godina u Bristolu, kada se više od 1.000 stanovnika požalilo na neprekidni zvuk koji je uzrokovao krvarenje iz nosa, nesanicu i glavobolje kod ljudi. Nestao je isto kao što se i pojavio, a fenomen nikada nije objašnjen.

————————————————————

VAŠA REKLAMA – svettajniwordpress@gmail.com ili na broj 064/2624313

————————————————————

Stanovnici Vudlenda, sela koje ima glavnu ulicu i farme raspoređene oko nje, tvrde da se kod njih brujanje javlja od ponoći do četiri ujutro svake noći, da je zvuk neprekidan i da ne mogu da spavaju od njega.
U blizini mesta nema dalekovoda, fabrika ili napuštenih rudnika. Zvuk se pojavio pre oko dva meseca i od tada se svake noći čuje u selu.
“U određenim delovima kuće može glasnije da se čuje. Definitivno dolazi izvana, u vazduhu je, svuda okolo, jedva primetan. Vibrira kroz kuću. Ponekad spavamo, a zvuk vibrira tačno kroz naš krevet, kao otkucaji srca. U četiri ujutro je zvuk veoma jasan, jer živimo na tako izolovanom mestu, bez saobraćaja, pravi raj. Ali zvuk brujanja ostaje u našim glavama ostatak dana”, kaže Merlin Greč (57), penzionerka iz Vudlenda.
Geri Hačinson, menadžer zaštite okoline oblasti Duram, kaže da su primili poziv seljana u vezi neobičnog brujanja u području Vudlenda 1. juna.
“Ispitaćemo slučaj pre nego što odlučimo koje mere ćemo preduzeti”, rekao je on.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: Blic)

loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment