Paranormalne 

Teorija 21 Gram – Težina čovekove duše

Sve religije, oficijalne, manje oficijalne, sekte, čak i ateiste, priznaju jedan neobjašnjivi deo coveka, a to je Duša.Po istrazivanjima patologa, lekara i raznih specijalista, nakon smrti ljudskog bića iz njegovog tela na neobjašnjivi način nestaje tačno “21 gram” telesne težine.

Nije objašnjivo gubitkom vode, ili putem fekalija. Posmatrana je ogromna cifra mrtvaca. Znači, iz svakog tela je kratko nakon smrti (radi se o minutima) nestalo tačno “21 gram” telesne mase, medjutim nije objašnjivo na koji način i gde.

Ako se setimo fizike i njenih zakona, znamo da masa ne moze da nestane, može samo da promeni oblik ili stanje.

Medjutim, bas ta metafizička situacija, kada masa nestaje, ne promenivši ni oblik ni agregatsko stanje, nastaje nakon naše smrti.

Dr MekDugal je sproveo ovaj eksperiment na šest pacijenata na samrti koji su postavljeni na specijalno napravljene vage tik pre smrti.

Namera dr MekDugala je bila da se izmeri svako telo pre i posle smrti kako bi se ustanovila razlika. Odabirani su pacijenti koji bi neminovno umrli. Dvoje pacijenata je bolovalo od tuberkuloze, bilo je petoro muškaraca i jedna žena.

U prisustvu još četiri lekara, dr MekDugal je pažljivo izmerio težinu prvog pacijenta. Pad mase je iznosio 21 gram.

Pad mase kod ostalih pacijenata je bio sličan, iako ne isti. Od šestoro pacijenata, uzeti su u obzir samo rezultati 4 pacijenta pošto je dvoje njih umrlo pre nego što se na njih povezala oprema za merenje.

Pad mase je potpuno neobjašnjiv. Uzet je u obzir i vazduh iz pluća i telesne tečnosti. U jednom slučaju je pacijent zadržao svoju težinu posle smrti, a zatim posle jednog minuta izgubio oko dvadesetak grama.

Dr MekDugal to objašnjava na sledeći način:

loading...

„Verujem da je flegmatična duša ovog čoveka ostala u telu još minut nakon smrti pre nego što je napustila telo. Ne postoji ništa drugo što bi moglo da objasni gubitak mase“.

Kada je eksperiment sumiran, postignut je konsezus između lekara da prosečan gubitak telesne težine nakon smrti, odnosno težina duše, iznosi 21 gram.

Dr MekDugal je isti eksperiment sproveo na 15 pasa. Nakon njihove smrti nije ustanovljena promena u težini. MekDugal je zato zaključio da samo ljudi imaju dušu.

Zanimljivo je takodje, da su uz pomoć moderne psihostasije, specijalisti su uspeli da izmere gubitak telesne težine od 69.5 grama u trenutku u kome usledi klinička smrt. Nakon toga, tih 21. gram postaju simbolika, jer je to bio prvi podatak.

Nije jos uvek ustanovljeno, proces izmedju 21. i 69.5 grama, tj. razliku izmedju “prave” i kliničke smrti.


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |
loading...

Related posts

Leave a Comment