Paranormalne 

Ukleti i jezivi putevi u svetu

Foto: Flickr
Najukletiji putevi sveta: Kada razmisljamo u ukletom, prve asocijacije su nam napustene kuce, zatvori i groblja. Medjutim, postoje i razna druga mesta koja su ukleta sirom sveta.

To su putevi, a neki putevi imaju vise prica o duhovima nego mnoge “uklete” kuce. Dakle, pre nego sto se zaputite na neko putovanje, da vidimo koji su to putevi koje bi trebalo izbegavati?

Bez obzira na kom se kontinentu nalazite, u skoro svakoj zemlji mozete cuti price lokalnog stanovnistva da je neki put navodno uklet. Evo samo nekoliko primera:

Put M6: Prema nekim istrazivanjima, put M6 u Engleskoj je jedan od “najukletijih” u celoj drzavi. Sam put postoji, naravno u drugacijim oblicima, vec 2.000 godina i bio je koriscen prilikom rimske okupacije Engleske.

Nije iznenadjujuce sto se javljaju ljudi koji tvrde da su videli siluete rimskih vojnika pored puta, ili na samom putu, a takodje postoji i mnogo navoda o vidjenju jezive zene kako stopira.

Sve to je veoma jezivo, pogotovo ako se ovde nadjete nocu. Mnogi vozaci su tvrdili da su primetili neke oci koje ih posmatraju iz zbunja u okolini Mancestera, u blizini mesta na kome se dogodila jeziva rudarska nesreca pre mnogo godina.

Tuen Mun put: Ovaj put mozete pronaci u Hong Kongu, a jedan je od glavnih puteva na ostrvu i veoma je prometan. Medjutim, ovaj put ne koriste samo zivi, nego i pokojnici…

Na ovom putu su se desile mnoge nesrece i mnogi ga sa pravom nazivaju jednim od najopasnijih puteva na svetu. Mestani za mnoge nesrece svaljuju krivicu na duhove koji su se odjednom pojavili niodkuda na sredini puta. To sve dovodi do prestrasivanja vozaca, cesto sa fatalnim ishodom.

Sto je jos gore, izgleda da se sa povecavanjem broja nesreca povecava i broj onih koji tvrde da su videli nesto neobicno.

Prolaz Stokbridz: Lociran u Engleskoj, u blizini puta M6, imamo i ovaj prolaz, koji je u stvari mali lokalni put, ali sa velikim brojem prijava o neobicnim aktivnostima. Jedna prica govori o tome da je jedan radnik u obezbedjenju, na kamerama video povecu grupu dece koja se igraju pored puta.

Cudno je bilo to sto je bilo gluvo doba noci kao i to da su deca bila obucena u neku staru odecu koja izgleda datira od pre mnogo godina. Kada je policija izasla na lice mesta, nije zatekla ni decu ni tragove koji bi pokazali da je nekog tu zaista bilo. Takodje radnici koji rade na lokalnom gradilistu zaklinju se da se nekada u toku noci moze cuti pevanje grupe dece, a zna se da ih u okolini nema.

Predstava i cudni dogadjaji se ovde ne zavrsavaju. Jos jedan radnik obezbedjenja, zapazio je na kameri coveka obucenog u monasko odelo kako stoji na rubu mosta.
Naravno, opet je policija reagovala, a od “monaha” ni traga ni glasa. Tada su odjednom osetili neki hladan vazduh iako je noc bila relativno topla a i bili su u kolima. Tada im se iznenada pored automobila pojavljuje figura coveka bez glave i udova. Oni zaprepasceni pokusavaju da upale automobil, ali on ne reaguje na komande sve dok utvara nije nestala…
Blodspoint put: Put Blodspoint u okrugu Bun, Ilinois, je jos jedan od uznemirujucih i opasnih mesta. Ovde su zabelezene mnoge nesrece i ubistva tokom ranijih godina, zatim ovde je poginulo i jedno dete koje je udario voz, a i mesto je poznato po brojnim samoubistvima vesanjem.

Jedan od najgorih dogadjaja koji se dogodio je masakr jedne cele porodice. Takodje ovde se prevrnuo i jedan skolski autobus pun dece.Takodje mesto je poznato i po vestici koja je zivela na farmi (koja je zaista i postojala nekada) gde je vesala decu. Neki vozaci se zaklinju da su tokom vedrih noci na polju pored puta zapazili tu farmu…

Sa svim ovim nesrecama i ubistvima, postoji veliki broj prijavljenih slucajeva da su vozaci pored puta zapazali decu koja stopiraju, decije otiske na svojim automobilima, cudne zvukove kao i svetla u krosnjama drveca.

Put A229: Vracamo se u Englesku, gde imamo jos jedan ukleti put…

Ovog puta to je put A229 koji vodi od Kenta do Saseksa. Mnogi vozaci tvrde da su primetili zenu u beloj haljini koja im iznenada izlece pred automobil.

Kada konacno uspeju da zaustave kola, bas ispred nje, ona odjednom nestaje. Mnogi veruju da je zena koja se ukazuje vozacima ustvari Judit Langam, koja je ubijena na ovom putu na dan svog vencanja 1965. godine. Medjutim, to nije jedini duh koji se pojavljuje u ovoj oblasti.

loading...

Takodje je poznata prica o autostoperu koji se pojavljuje u blizini jednog poznatog paba. Kada vas “ustopira”, pocinje pricu sta sve na ovom svetu ne valja i sta ce sve on uciniti da to ispravi, medjutim, kada ga donesete na njegovo odrediste, on vam jednostavno nestaje sa suvozacevog sedista i vraca se na pocetno mesto gde trazi novo drustvo…

Put Keli: U Ohajovilu, Pensilvanija, postoji jedan cudni put koji se zove put Keli i mesto je mnogih neobicnih dogadjanja. On je okruzen veoma gustom i mracnom sumom i urbana legenda kaze da zivotinje u njoj naprasno postaju nasilne i besne. Tada one napadaju ljude i druge zivotinje.
U samoj sumi se cesto mogu cuti cudni zvukovi i svetla, kao i osecaj kada se nadjete tu, da nesto ovde nije u redu….
Glasine o tome da se u dubini sume odrzavaju neke sektaske aktivnosti samo doprinose tome da se ovaj put i suma smatraju ukletim.
Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:@Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+Svet tajni |
loading...

Related posts

Leave a Comment