Vrata pakla: Ukleti dvorci srednjeg veka (VIDEO+)

maxresdefault
Foto: i.ytimg.com

Legende o ukletim dvorcima stare su gotovo kao i sami dvorci. Ipak, neki od njih zaista imaju mračnu prošlost, čak i bez silnih legendi koje nas intrigiraju vekovima.

Dvorac Edinburg, Škotska

Exif JPEG
Foto: intoedinburgh.com

Najpoznatiji škotski dvorac mnogi smatraju jednim od najukletijih mesta na svetu. Sagrađen je u 12. veku, a posle toga je pretrpeo brojne više ili manje uspešne opsade. U njemu su pogubljeni brojni plemići i žene optužene za veštičarenje i, kao da to nije dovoljno strašno, tamnice u podnožju dvorca služile su kao karantini u kojima su okupljani oboleli od kuge koji su tu umirali. Dvorac je, prema legendama, toliko uklet da su se za njega 2001. godine zainteresovali i ozbiljni istraživači. Njih je predvodio doktor Ričard Vajzman sa Univerziteta u Herdfordširu, zajedno sa desetak volontera. Oni su nekoliko dana boravili u ukletim delovima dvorca I delovima koji to nisu.


V  A  Š  A    R  E  K  L  A  M  A

Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com  ili OVDE.
Evo zašto bi trebalo da se reklamirate na našem sajtu – OPŠIRNIJE.


Volonteri nisu znali koji su delovi ukleti, a čak 50 procenata volontera koji su bili u ukletim delovima prijavili su da su videli duhove i imali paranormalne doživljaje. Doktor Vajzman je koristio najmoderniju opremu za snimanje zvuka i fotografije, pisao je BBC 2001. godine. Na kraju istraživanja Vajzman je izjavio kako još nije uveren u postojanje duhova, ali je sada “još radoznaliji”.

Dvorac Mušam, Austrija

186-

Početkom 13 veka Mušam su sagradili salzburški biskupi, a u srednjem veku je postao poznat i kao “Dvorac vaštica”’. U njemu je crkva godinama osuđivala, mučila i ubijala žene optužene za veštičarenje. Prema nekim procenama, tamo je živote izgubilo nekoliko hiljada žena, a neke od njih, kažu legende, I danas opsedaju dvorac i traže osvetu. Stanovnici Salcburga već vekovima prenose legendu u vukodlacima koji okružuju dvorac i hrane se srnama.

Ghostcircle DVD – Moosham Castle, Austria DVD Trailer – VIDEO 1

Dvorac Bran, Rumunija

videotour-thumb

Bran je najpoznatiji ukleti dvorac u Europi, i to – potpuno neopravdano. Naime, dvorac je postao poznat po izlasku romana “Drakula” prema kojemu je u njemu živeo Vlad III. Tepeš poznatilji kao grof Drakula. Iako je bio stvarna istorijska ličnost, Vlad III nije živio u Branu. Sve je, dakle, proizvod mašte pisca Brama Stokera.

loading...

The Scariest Places on Earth – Ep 26 part 1 – A Night in Draculas Castle.avi – VIDEO 2

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |

(Izvor: Blic)

loading...

Related posts

Leave a Comment