Zaboravljene jezive misterije o kojima danas malo ko zna

Nerazjašnjene i bizarne misterije će uvek golicati ljudsku maštu. Smrt pod sumnjivim okolnostima, nestanak tela u vazduhu, most sa kojeg su izvršena brojna samoubistava, su samo neke od malo poznatih misterija o kojima možete pročitati u ovom tekstu, a za koje se još uvek ne zna kako i zašto je do njih došlo.

 Felisija Feliks-Mentor je umrla 1907. godine u 29. godini, nakon iznenadne bolesti, one za koju Haićani veruju da osobu pretvara u zombija.Godine 1936. pronađena je žena koja je “bauljala” ulicama sve dok nije našla put do farme za koju je tvrdila da je pripadala njenom ocu.

Vlasnici farme ženu su prepoznali kao Felisiju Feliks-Mentor, za koju su gotovo 20 godina bili uvereni da je mrtva, a da je to zaista ona potvrdio je i njen suprug.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja smeštena je u bolnicu, a doktori koji su se bavili ovim slučajem njeno ponašanje su opisali ovako: “Njeni povremeni ispadi smeha bili su lišeni emocija, a vrlo je često govorila o sebi u prvom ili trećem licu. Izgubila je osećaj za vreme i bila je prilično ravnodušna prema svetu oko sebe.”

Duh Fredija Džeksona

Zastrašujuću fotografiju snimljenu 1919. godine i prvi put objavljenu 1975. godine snimio je Viktor Godard, penzionisani oficir britanskih kraljevskih vazdušnih snaga.

Na fotografiji pozira Godardova eskadra, koja je služila u Prvom svetskom ratu u vojnoj vazdušnoj bazi “HMS Daedalus”.

Na fotografiji se, osim pilota, pojavljuje i jedno lice “viška” – reč je o mehaničaru koji je dva dana ranije poginuo u avionskoj nesreći, a sahrana je održana na dan nastanka ove fotografije. Smatra se da je Džekson, nesvestan svoje smrti, odlučio da pozira na toj grupnoj fotografiji.

Most Overtoun

Most Overtoun sagrađen je 1859. godine blizu Miltona, u škotskoj regiji Dumbarton, a postao je poznat po celom nizu neobjašnjivih događaja.

Prvi su zabeleženi pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, kada je primećeno da psi, obično oni sa dugom njuškom, iznenada i neočekivano skaču sa mosta.

U nekim slučajevima psi bi preživeli ovaj 16 metara dug pad, oporavili se, pa ponovno pokušali isto. Zanimljivo da su svi psi skočili sa iste strane i sa istog mesta, što celu stvar čini još tajanstvenijom. Neki veruju da je ovaj most uklet.

loading...

Godine 1994. jedan muškarac je bacio svoje dete sa mosta tvrdeći da je ono antihrist. Kasnije isti taj muškarac je pokušao da se ubije skokom sa tog mosta.

Neki veruju i da je most Overtoun mesto na kojem se susreću svet živih i svet mrtvih, a ponekad i preklapaju.

Džejms Vorson

Džejms Vorson je 3. septembra 1873. godine prihvatio izazov da u rekordnom roku pretrči 32 kilometra dugu deonicu između Leamingtona i gradića Koventrija. Tokom njegovog poduhvata u kočiji su ga pratila dvojica prijatelja – Barham Vajs i Hamerson Burns, koji su ceo događaj zabeležili kamerom.

Negde na pola puta do Koventrija Vorson se odjednom sapleo i upečatljivo vrisnuo.

“To je bio najgori mrtvački zvuk koji smo ikada čuli”, kazao je Vajs prepričavajući ovaj događaj.

Pri padu Vorson nije dotakao tlo, nego je potpuno nestao ostavivši za sobom samo prodoran vrisak. Vorson nikada nije pronađen.

Đavolji otisci

U noći između 8. i 9. februara 1855. godine, kao i naredne dve ili tri noći, nakon što je napadao sneg, u okrugu Devon u Engleskoj uočene su stope koje su izgledale kao otisci kopita širine od 3,80 do 6,35 centimetara koje su se nastavljale preko pašnjaka u dužini od 160 kilometara.

Tu ne bi bilo ništa čudno da, sudeći da “šetaču” problem nisu predstavljale kuće, reke, bale sena i ostale prepreke, o čemu svedoče iste te stope pronađene na snežnim krovovima kuća, štala i visokim zidovima koji su mu stajali na putu.

Takođe, stope su vodile do, kroz i iz odvodnih cevi koje u prečniku imaju samo deset centimetara. Organizovana je i potraga za “šetačem”, u okviru koje je pretraženo celo područje, ali nikad nije pronađen. Zanimljivo je i da su 12. marta 2009. godine duž Devona osvanule stope poput onih iz 1855. godine.

Šanti Devi  

Godine 1930, kada je imala samo četiri godine, Šanti Devi iz Nju Delhija rekla je roditeljima da je nekada živela u gradu Mutri, danas poznat kao Mathura, da je bila majka troje dece koja je umrla pri porođaju i da je njeno ime bilo Ludgi. Kako je to neprestano ponavljala, roditelji su odlučili da istraže njenu priču.

I zaista, ispostavilo se da postoji Mutra i da je u njemu živela žena po imenu Ludgi, koja je umrla na porođaju. Tamo su doveli i Šanti, koja je odmah počela da priča sa tamošnjim dijalektom i prepoznala je svog supruga i decu iz prethodnog života.

Čak je dala 24 precizne izjave koje potvrđuju činjenice iz života preminule Ludgi.

“SS Ourang Medan”

U februaru 1948. godine poslat je SOS poziv koji je uhvatilo nekoliko brodova u blizini Indonezije, a koji je došao sa holandskog teretnjaka “SS Ourang Medan”.

Poruka od koje su se mnogi naježili glasila je: “Svi oficiri, uključujući i kapetana, su mrtvi. Verovatno da je cela posada mrtva.” Nakon ove poruke usledila je i posljednja jeziva poruka: “Umirem!”

Kad je do teretnjaka stigao prvi spasilački brod, s “Ourang Medana” niko se nije javljao. Ono što je spasilačka ekipa zatekla pri ukrcavanju na brod bilo je jezivo.

Kompletna posada broda bila je mrtva, oči su im bile otvorene, lica okrenuta prema suncu, ruke raširene, a na licima izraz užasa. Na telima su bile vidljive rane. Kad je spasilačka ekipa došla, osetila je jezu iako je temperatura bila 43 stepena u plusu.

Spasiocu su odlučili da odvuku brod do prve luke, ali pre nego što su uspeli, na brodu je izbio požar. Spasilačka ekipa je jedva uspela da pobegne sa broda i preseče konopac kojim su brodovi bili povezani pre nego je “Ourang Medan” eksplodirao i potonuo.

Tačna sudbina posade broda, kao i uzroci njihove smrti ostali su misterija.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:Svet tajni |
Pratite me na Instagramu@dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:@Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+Svet tajni |

(Dnevno.rs / Foto: Harry Potter and the Art of Spying )

loading...

svettajni

Zaljubljen u misterije. Verujem u nemoguće. Tragam za nepoznatim.