Zaboravljene jezive misterije o kojima danas malo ko zna

elm-e1371968384397
Foto: listverse.com

Nerazjašnjene i bizarne misterije će uvek golicati ljudsku maštu. Smrt pod sumnjivim okolnostima, nestanak tela u vazduhu, most sa kojeg su izvršena brojna samoubistava, su samo neke od malo poznatih misterija o kojima možete pročitati u ovom tekstu, a za koje se još uvek ne zna kako i zašto je do njih došlo.

Felisija Feliks-Mentor

Felisija Feliks-Mentor je umrla 1907. godine u 29. godini, nakon iznenadne bolesti, one za koju Haićani veruju da osobu pretvara u zombija.

Godine 1936. pronađena je žena koja je “bauljala” ulicama sve dok nije našla put do farme za koju je tvrdila da je pripadala njenom ocu. Vlasnici farme ženu su prepoznali kao Felisiju Feliks-Mentor, za koju su gotovo 20 godina bili uvereni da je mrtva, a da je to zaista ona potvrdio je i njen suprug.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja smeštena je u bolnicu, a doktori koji su se bavili ovim slučajem njeno ponašanje su opisali ovako: “Njeni povremeni ispadi smeha bili su lišeni emocija, a vrlo je često govorila o sebi u prvom ili trećem licu. Izgubila je osećaj za vreme i bila je prilično ravnodušna prema svetu oko sebe.”


VAŠA REKLAMA
Kontaktirajte nas na: svettajniwordpress@gmail.com ili na broj 064/2624313


 

Duh Fredija Džeksona

Zastrašujuću fotografiju snimljenu 1919. godine i prvi put objavljenu 1975. godine snimio je Viktor Godard, penzionisani oficir britanskih kraljevskih vazdušnih snaga. Na fotografiji pozira Godardova eskadra, koja je služila u Prvom svetskom ratu u vojnoj vazdušnoj bazi “HMS Daedalus”.

Na fotografiji se, osim pilota, pojavljuje i jedno lice “viška” – reč je o mehaničaru koji je dva dana ranije poginuo u avionskoj nesreći, a sahrana je održana na dan nastanka ove fotografije. Smatra se da je Džekson, nesvestan svoje smrti, odlučio da pozira na toj grupnoj fotografiji.

Džejms Vorson

loading...

Džejms Vorson je 3. septembra 1873. godine prihvatio izazov da u rekordnom roku pretrči 32 kilometra dugu deonicu između Leamingtona i gradića Koventrija. Tokom njegovog poduhvata u kočiji su ga pratila dvojica prijatelja – Barham Vajs i Hamerson Burns, koji su ceo događaj zabeležili kamerom.

Negde na pola puta do Koventrija Vorson se odjednom sapleo i upečatljivo vrisnuo.

“To je bio najgori mrtvački zvuk koji smo ikada čuli”, kazao je Vajs prepričavajući ovaj događaj.

Pri padu Vorson nije dotakao tlo, nego je potpuno nestao ostavivši za sobom samo prodoran vrisak. Vorson nikada nije pronađen.

Đavolji otisci

U noći između 8. i 9. februara 1855. godine, kao i naredne dve ili tri noći, nakon što je napadao sneg, u okrugu Devon u Engleskoj uočene su stope koje su izgledale kao otisci kopita širine od 3,80 do 6,35 centimetara koje su se nastavljale preko pašnjaka u dužini od 160 kilometara. Tu ne bi bilo ništa čudno da, sudeći da “šetaču” problem nisu predstavljale kuće, reke, bale sena i ostale prepreke, o čemu svedoče iste te stope pronađene na snežnim krovovima kuća, štala i visokim zidovima koji su mu stajali na putu.

Takođe, stope su vodile do, kroz i iz odvodnih cevi koje u prečniku imaju samo deset centimetara. Organizovana je i potraga za “šetačem”, u okviru koje je pretraženo celo područje, ali nikad nije pronađen. Zanimljivo je i da su 12. marta 2009. godine duž Devona osvanule stope poput onih iz 1855. godine.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Dnevno)

loading...

svettajni

Zaljubljen u misterije. Verujem u nemoguće. Tragam za nepoznatim.

  • Komentar na tekst o Džejms Vorsonu.

    1873 nisu postojale kamere. Verovatno je cela prica “novinarska patka”. Americke novine su se specijalizovle za ovakve price u XIX i XX veku.