Paranormalne 

Zagonetne slučajnosti – Da li je sve već zapisano?

137
Foto: hannaharendtcenter.org

Da li su slučajnosti zaista slučajne? Da li je moguće da se nešto desi sasvim slučajno, ili je to pak sudbina? Ovde  ubrajamo i koincidenciju, koja dodatno zbunjuje rešavanje ove zagonetke. Da li je to neka ’nevidljiva sila’ koja kreira slučajne dogadjaje ili..? Šta vi zaista mislite o tome?

Ova priče vas upuštaju u realne dogadjaje u životu koje se dotiču teme slučajnosti i koincidencije. Neke od njih su:

Priča 1:

Ova priča vas vodi u Bukurešt. Porodicna atmosfera. Nakon obedovanja, majka, njen sin i ćerka su sedeli u salonu hotela. Na njihovom stolu je stajala velika okrugla vaza. Odjednom, ta vaza biva raskomadana u sitne delice, a da pritom niko nije imao uticaja na nju. Reakcija mame je bila katastrofalna. Odmah je uzviknula da je njena mama, tj. njena baka umrla. Ono što je zaintrigiralo mene, jeste da ja baka zaista umrla.

Da li je vaza imala neku vrstu ’nevidljive’  povezanosti?

Džon Njumen, poznati matematičar, smatra da su ovakve pojave povezane sa crnom magijom. Da li vama ovo zvuči realno? Prema njemu, ’’ veliki broj neizvesnosti  teoretski  daje izvesnost.’’ Koincidencija?

Matematičari smatraju da milijarde koincidencija koje se  svakodnevno dešavaju medju ljudima naše planete, bilo bi zaista čudno da takvih podudarnosti nema.  Slažem se sa njegovom konstatacijom. Što je veci broj osoba, veći je broj slučajnosti medju nama.

Priča 2:

Dva rodjena brata su poginula od istog taksija, istog dana, u razmaku od godinu dana. Oba brata su vozila isti moped, a u taksiju je kao i kod prve pogibije bio isti putnik. Da li po Vama ovo zvuči neverovatno? Da li se i ovog puta umešala sudbina, koincidencija, slučajnost ili pak neka nevidljiva moć? Šta je to u pitanju?

Priča 3:

loading...

Da li ste znali da se Mark Tven rodio 1835.-te godine, prolaskom Halijeve komete, a umro 1910.-te godine ponovnim prolaskom iste komete? Ono što je još čudnije jeste da je on  1909.-te godine izjavio:
’’ Došao sam sa Halijevom kometom. Ona se ponovo vraća sledeće godine, i očekujem da odem zajedno sa njom.’’ Da li je ovo zaista slučajnost ili..?

Priča 4:

Godine 1899.-te u dvorištu kuce(neodredjena lokacija) je poginuo čovek  od udara groma. Nakon 30 godina, sin je poginuo na isti nacin, na istom mestu (dvorište). Nažalost, 8.-og  oktobra 1949.-te godine unuk prvog i sin drugog čoveka je takodje poginuo na isti nacin i to baš u dvoristu te iste kuće.

Da li slučajnost bira odredjeni vremenski period za koji se smatra da zaista nosi odredjenu vrednost?

Švajcarski psiholog i psihijatar  Karl Gustav Jung, smatra da su slučajnosti veoma česte, pa čak i više nego što to predvidja teorija verovatnoće.

On je u rečnik uveo pojam sinhronicitet, koji objašnjava da se nepovezani dogadjaji javljaju u neočekivanoj vezi jedan sa drugim. Interesantno.

Njegov saradnik Volfgang Pauli smatra ’da su slučajnosti vidljivi tragovi principa kojima se ne može ući u trag.’

Da li to znači da mi ne možemo nikako predvideti neku koincidenciju, slučajnost? Da li ovde može nagadjanje da igra ključnu ulogu? Kako i na koji način predvideti slučajnost?

Da li mi ovde zalazimo u druge teme, tipa predvidjanje budućnosti?-Moguće.

Sve je ovo jedan veliki sklop dogadjaja koji teče po planu i redosledu. Da li mi na bilo koji način možemo poremetiti taj redosled?-Ne. To se zove sudbina. Jednostavno je nekom sudjeno  da se desi odredjena radnja pod raznim okolnostima u neodredjen vremenski period.

Danas se brojni fizičari takodje bave ovom temom. Dolaze do zaključka da ljudi mogu uticati jedni na druge, jer je u svetu sve povezano. Povezano nevidljivim česticama koje su ujedno  povezane sa stvarnošću i realnošću.  Sada smo već duboko  ’zagrizli’ psihološko sagledavanje cinjenica. Zadržaćemo se na  njoj. Fizičari su došli do mogućeg zaključka da je možda upravo ljudska misao ta tajanstvena nevidljiva čestica koja upravo rešava ovu potpuno zamršenu zagonetku?

Šta Vi mislite? Da li  mi na neki način vršimo uticaj da se desi odredjen dogadjaj koji bi uvrstili kao slučajnost ili ima tu nešto drugo?

Artur  Šopenhauer: ’’Sudbina meša karte, mi igramo’’

Na nama je da izaberemo kartu koja nam se nudi, a da li će to biti slučajnost, zavisi od spleta dogadjaja koji slede.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @dusanmarkovic.st |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

loading...

Related posts

Leave a Comment