Političke misterije 

Oblast 6: Strogo čuvana vojna tajna

Devetnaest kilometara severoistočno od Oblasti 51 nalazi se Oblast 6, a kao i susedno pordučje podjednako je misteriozna.

Ako nikada niste čuli za Oblast 6, za to postoje dobri razlozi. Američka vlada tek nedavno je progovorila o njoj, piše Las Vegas Review-Journal.

Prema izveštajima američkog Ministarstva enertgetike iz 2008. godine, na ovom mestu su sklapan i testiran veliki broj vezdušnih letelica bez posade.

“Dolazili su da testiraju strukturu letelica, različite senzore i kompjuterske sisteme kojima su letelice bile opremljene. Ukratko, reč je o mestu na kojem se isprobavaju dronovi”, rekao je predstavnik Nacionalne administracije za nuklearnu bezbednost pričajući o tome kako je to područje koristilo Američko ministarstvo za unutrašnju sigurnost.

loading...

Džon Pajk iz udruženja “GlobalSecurity.org” keže da staza koja se tamo nalazi predstavlja idealno mesto za testiranje dronova jer pustinjski teren savršeno oponaša predele Libije, dom Islamske države i grupe Al Kaida.

“Ne mogu da zamislim savršenije mesto za izvođenje takvih aktivnosti jer nema civila na koje biste mogli da naiđete tokom onoga što radite”, izjavio je Pajk.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Sodoma i Gomora – Misterije Biblijskih gradova

V I D E O


SAD su tek pre nekoliko godina javno priznale postojanje Oblasti 51.

Pogledajte mapu ove vojne baze OVDE.

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment