Političke misterije 

Ovaj čovek je jedna od najvećih svetskih misterija!

covek-sa-kisobranom
Foto: Youtube Printscreen/The New York Times
Iako je izvršen davne 1963. godine, atentat na predsednika SAD Džona F. Kenediija i dalje je jedna od najvećih svetskih misterija.

Neobični detalji su kako je vreme odmicalo sve više privlačili pažnju zainteresovane javnosti, a mnogi od njih su bili i polazna tačka za formiranje teorija zavere.

Jedan od njih je takozvani ”čovek sa kišobranom”, koji se vidi na više snimaka zabeleženih na dan kada je izvršen atentat na Kenedija.

Naravno, nema ničeg neobičnog u tome da neko nosi kišobran, već je suština u činjenici da je to jedini čovek koji tog dana, koji je bio vedar i sunčan, sa sobom poneo kišobran.

Ono što posebno iznenađuje jeste činjenica da je ovaj detalj primećen tek decenijama nakon ubistva.

Na snimcima se vidi kako čovek otvara kišobran i podiže ga u vazduh u trenutku kada se limuzina u kojoj se Džon F. Kenedi vozio približila.

U trenutku kada je limuzina usporila, čovek je okrenuo kišobran u smeru kretanja kazaljke na satu, nakon čega se čuo pucanj koji je bio fatalan po Kenedija.

Prema ovoj teoriji čovek je kišobran koristio kao sredstvo signalizacije, a način koji ga je pomerao bio je kodiran i jasan samo osobama koje su u atentatu učestvovale.

Interesantno je da je on bio jedan od posmatrača koji su bili najbliže predsedniku u trenutku pucnjave, a da je nakon pucnja krenuo ka mestu na kom se nalazio Li Osvald, koji je atentat i izvršio.

Iako nikada nije otkriven pravi identitet čoveka sa kišobranom, zanimljiv je slučaj da se 1978. pojavio izvesni Lui Stiven Vit.

On je rekao da je držao kišobran u znak protesta zbog toga što je Kenedijev otac podržavao britanskog premijera Nevila Čemberlena koji je bio naklonjen nacistima i koji je uvek sa sobom nosio crni kišobran.

loading...

Slučaj ”Babuška”

Kenedijevo ubistvo obavijeno je velom tajne, a još jedan slučaj pored čoveka sa kišobranom posebno je zaintrigirao svet.

Prilikom analize ubistva američkog predsednika Dž. F. Kenedija uočen je detalj koji je do danas ostao jedna od najvećih svetskih misterija.

Naime, žena u kaputu i sa maramom na glavi, koju su analitičari atentata uočili, pojavljuje se u velikom broju snimaka koji su nastali prilikom Kenedijevog ubistva.

Žena je na mestu ubistva američkog predsednika bila i pre i posle, a ono što dodatno pobuđuje teoretičare zavere, jeste činjenica da nakon pucanjave, kada okupljeni panično počinju da beže, ona ostaje mirna i polako korača.

Primećeno je da je žena fotografisala mesto zločina, a FBI je na sve načine pokušavao da je pronađe, što se nikada nije desilo.

Činjenica da se žena nije sama javila i dostavila fotografije koje su smatrane potencijalnim dokazima, dodatno je podstakla sumnjičavost.

Pratite nas na Facebooku:  Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na YouTube:  Svet tajni |
Pratite me na Instagramu: @mrdule |
Pratite nas na Tviteru:  @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+  Svet tajni |

(Srbija danas)

loading...

Related posts

Leave a Comment