Političke misterije 

PRVI PUT OBJAVLJENO IZ CIA ARHIVA: Otkrivena fotografija koja je dokaz da je Hitler živeo u Južnoj Americi

Novootkrivena dokumenta američke Centralne obaveštajne službe pokazuju da je Amerikanci imali dojave da je vođa Trećeg rajha, Adolf Hitler, živeo u Južnoj Americi 1955. godine – čak deset godina pošto je izvršio samoubistvo.

Naime, službena dokumenta otkrivaju da je Filip Sitroen, bivši esesovac,  1954. godine rekao špijunima da firera redovno viđa u Kolumbiji i da je Hitler radio u jednoj brodskoj kompaniji pre nego što je otišao za Argentinu. Navodno je živeo u gradu Tunja, severno od Bogote.

Kao dokaz, u izveštaju je priložena i Sitroenova fotografija sa Hitlerom, koji je tada bio u srednjim pedesetim godinama. Dok su se agenti smislili da preduzmu neku akciju, Hitler je navodno u januaru 1955, otišao u Argentinu.

nfsjezwfnsfwejf2

O toj fotografiji se zna i pričalo se o njoj, ali CIA ju je tek sad prvi put objavila.

Ova novootkrivena dokumenta pokazuju kako su strahovi Amerike o Hitlerovom preživljavanju bili dovoljno ozbiljni da inkrimišuća dokumenta  povuku natrag u SAD.

Naime, dokument koji je potpisao šef kancelarije CIA u Karakasu (Venecuela), Dejvid Briksnor, poslan je 1955. u Vašington zajedno s ovom Sitroenovom fotografijom. U dokumentu piše da je fotografija snimljena “ne tako davno”.

Takođe, u dokumentima piše da je Sitroen strahovao da saveznici više neće moći suditi Hitleru za ratne zločine jer je od rata već bilo prošlo deset godina.

hitler cia


NAJAVA: Danas u 17h očekujte NOVI video klip na našem Youtube kanalu Svet tajni.


Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Jutarnji.hr / Foto: Webtribune.rs)

loading...
loading...

Related posts

Leave a Comment