Vaša priča 

BIZARAN FENOMEN: Devojka koja “znoji” krv!

U italijansku bolnicu je nedavno primljena 21-godišnja djevojka sa neobičnim medicinskim stanjem! Niz njene dlanove i lice slevala se prava krv, u bukvalnom smislu devojka je “znojila krv”!…. 

Doktori koji su pregledali 21-godišnju devojku su ostali šokirani onim što su videli!

Dermatolozi sa Univerziteta Firenda, dr. Roberto Magile i Marzia Caproni, taj su slučaj medicinskog misterija objavili u kanadskom “Canadian Medical Association Journal”

Nemenovana 21-godišnja pacijentica, nije imala niti jedan trag ogrebotina ili rana, a simptome “znojenja krvi” ima već pune tri godine! I dok doktori smatraju kako nema očiglednog razloga za ovo spontano krvarenje, devojka je navela da se ono događa i kad spava – ujutro se često budi na krvavim plahtama.

Osim toga, počinje se “krvavo znojiti” i za vreme fizičke aktivnosti.

Usled celog tog stanja, djevojka sa čudnim medicinskim fenomenom to jeste, stanjem se počela izolovati od društva te je zapala i u depresiju, čija je posledica panični napadi.

“Kod stanja velikog emocionalnog uzbuđenja, njeni se simptomi pojačaju” navode doktori koi su devojku pregledali i ispitivali.

Lekari dermatolozi i ostali medicinski stručnjaci su proveli detaljne analize te utvrdili kako pacijentica ima normalan broj eritrocita i ostalih krvnih zrnaca, a normalna joj je i funkcija zgrušavanja krvi.

Dijagnostifikovana joj je hematidroza, stanje u kojem se krv luči kroz kožu.! Ta bolest pogađa tek oko 1 na 10 miliona ljudi i postoji tek nekoliko medicinski dokumentiovanih slučajeva.

Doktori joj ovu veoma retku bolest “krvavog znojenja” leče betablokatorom propranolom, budući da se stanje pojačava kad je uznemirena, a lek djeluje na smanjenje stimulacije nervusa vagusa. On smanjuje krvarenje, ali ga ne zaustavlja u celosti

loading...

Inače ova bolest odnosno najraniji spomeni “znojenja krvi” sežu još u doba Aristotela, kad je taj grčki filozof pisao o neobičnom znoju koju nalikuje krvi, koji to možda čak i jeste.

U svim navedenim slučajevima, krv najčešće prodire kroz kožu čela, vlasišta, lica, uši i oči. Tome prethodi osećaj trnjenja i žarenja, dok neki pacijenti osećaju i jaku glavobolju te im se pritom povisi krvni pritisak.

Naravno, lekari su odmah odbacili religijske uzroke celoj stvari kod 21-godišnje devojke koja “znoji krv”.


Pogledajte NOVI video klip na temu: Kohno kamen – Simboli stari 5.000 godina otkrivaju kosmičku mapu

V I D E O


Pratite nas na Facebooku:Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru:@Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+Svet tajni |
Pratite nas na YouTube:Svet tajni |

(Zanimljivostidana.com)

loading...

Related posts

Leave a Comment