Vaša priča 

Ispovest zatočenika sekti (deo I): Pred Boginjom Kali

The_Order_Cult_with_Scarred_Alessa
Foto: silenthill.wikia.com

Zaštitnica tantrizma sa jasno izraženim ženskim atributima i ogrlicom od lobanje i skeleta, zahtevala je da se pokorim njenoj volji, započinje svoju ispovest Marina.

Jedan drug odveo me je u hram boginje Kali na čuburi. Iako sam znala šta ona simboliše, sećam se da je moja prva reakcija bila paničan strah, započela je svoju ispovest Marina, studentkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Drugo je bilo ono kada sam čitala knjige i gledala fotografije, ali sada je preda mnom bio kip Crne boginje koji me je šokirao nečim izvan domašaja racionalnog poimanja. Izgled gole boginje Kali, zaštitnice tantrizma, sa jasno izraženim ženskim atributima (u čemu sam ja oskudevala), koja oko vrata nosi ogrlicu od lobanja i skeleta (što me je ispunjavalo strahom), te pogleda koji kao da prodire kroz mene…

Osetila sam uznemirenje, a već sledećeg trenutka potrebu da joj se poklonim i pokorim njenoj volji. Tada sam mislila da je to zbog toga što sam u prošloj reinkarnaciji bila tibetanski sveštenik. To mi je rekla jedna drugarica sa fakulteta, koja se bavi regresijom. Jedva sam čekala da je sretnem i da joj ispričam moj doživljaj boginje Kali i zamolim za “stručno” mišljenje. Ona mi je rekla da je kod mene glavni problem intelektualna frustracija i da treba da pustim na volju emocijama, tj. da krenem putem leve ruke – da uspavanu energiju probudim uz pomoć tantričke (seksualne) prakse. Od nje sam saznala da se time bavi guru Devananda (Božja nada), koji je, inače, Jugosloven.

Upoznavši se sa Devanandom, nisam mislila da ulazim u sektu. Ta malobrojna grupa, mahom mladih ljudi, tvrdila je da oni samo rade na sebi i na svom duhovnom usavršavanju. To mi je bilo dovoljno. Osetila sam duhovnu bliskost sa njima.

Porobljivanje duše

U toj zajednici mi je najpre izrađen “đotiš” (horoskop), i tačni i precizni podaci iz moje prošlosti u njemu su me nagnali da poverujem da sam zaista u društvu “posvećenih” u svete tajne. Knjige koje sam dobijala, na engleskom i srpskom jeziku, ispunjavale su sve moje slobodno vreme. Drogirala sam se njima. A onda je došla na red hatha joga, vežbe koje se rade u odgovarajućim položajima (asanama).

 
Neko je rekao da je joga filozofski sistem, a ne samo fizička praksa, a ja bih dodala da je to, pre svega, religijski sistem za porobljavanje duše. Upala sam u paukovu mrežu. Sve moje aktivnosti su bile obuhvaćene hinduističkim pravilima ponašanja – način ishrane, razmišljanja, moljenja, vođenja ljubavi… Definitivno sam se potpuno promenila, a da toga uopšte nisam bila svesna, jer sam razmišljala u skladu sa sistemom koga sam postepeno, nenasilno usvojila, a sve u nadi da ću postići svoj duhovni cilj.

Nisam imala grižu savesti što sam zanemarila svog momka, drugarice sa fakulteta, roditelje. Oni su bili eho života u kome nije postojao smisao – mislila sam. U sekti su mi rekli da se Kundalini jogom bave samo osobe kod kojih je duhovnost već jako izražena, pa su, prema tome, sledbenici tante “ljudi božanskog tipa”. Zaista sam verovala da sam iznad ostalih. A da mi je neko tada rekao: “Umrla ti je majka”, odgovorila bih: “Pa dobro, šta s tim! Neka je umrla, ona mi je bila samo fizička majka u jednoj od mnogobrojnih reinkarnacija!”

 
Izgubila sam svaki emotivni odnos prema ljudima koji su bili izvan naše zajednice. Pojednostavljeno – nisam ništa osećala prema njima. Moj angažovani emotivni odnos zadržan je jedino prema guruu Devanandi, kao duhovnom učitelju. Vremenom sam bila tako istrenirana, pa sam bez ikakvog kritičkog rasuđivanja (jer to šteti duhovnom razvoju), usvajala stavove Devanande kao suštinsku mudrost, suštinsko dobro. Da mi je u takvom stanju rekao da skočim kroz prozor višespratnice, ja bih to, bez razmišljanja, uradila, ubeđena da je to “dobro” u karmičkom smislu za mene.
Sve u crnom

Promenila sam radikalno i svoj izgled, način odevanja. Svi poklonici Kali joge vole crnu boju, pa sam je volela i ja, jer ona izražava kosmičko prostranstvo. Crna boja je više od simbola, ona je suština tantrizma, jer “sve boje iščezavaju u crnom, a na isti način sva imena i sve forme iščezavaju u njoj”. Postići spoznaju ništavila je korak ka blaženstvu, tako su nas u sekti učili i sve je bilo u funkciji toga.

loading...

 
Ja sam bila u grupi od petnaestoro mlađih ljudi, ali postojala je i starija Devanandina grupa i svako od nas je trebalo da se odrekne određenih materijalnih dobara, navodno za dobrobit ašarama u kome bismo radili na sebi. Do tada smo se okupljali u privatnim stanovima. Na primer, za inicijaciju sam, kao student, platila 100 maraka, a mesečno sam davala još po pedeset maraka. Na kraju se ispostavilo da je Devananda od tih para adaptirao stan, ugradio erkondišn, kupio umetničke slike i sl. To sam saznala tek kasnije, kada sam napustila sektu.

 
Dakle, pošto smo inicirani i dobili smo svoju mantru, guru nas je primao na individualne časove i na časove kolektivne vežbe meditacije. Naravno, bilo je i kolektivnih molitvi sa muzikom, kirtana, kada su mudre (komplikovani pokreti rukom, gde položaj prstuju simboliše neko božanstvo ili princip, stanje svesti, percepciju, strast) dolazile do izražaja. Mantra je bila tu da pobudi uspavane energije u nama i verovalo se da su reči koje smo mi u sekti koristili poreklom iz arhaičnog vremena, pre pojave pismenosti. Jer, “na početku beše samo zvuk, sloga, vibracija u kojoj je bio sadržan čitav svet u nastajanju”.

 
Kada vas učitelj uvodi u sektu on bira slog (mantru) koji treba da bude adekvatan vašem tipu ličnosti, kako bi se stimulisali psihički centri te osobe. Pored toga postoji i “njasa”, to je ezoterijska tehnika i koristi se radi oslikavanja (posvećenja) pojedinih delova tela, pre seksualnog sjedinjavanja. Veruje se da se time izbegavaju individualni otpori i frustracije, jer se poništava sopstvena ličnost i vi imate osećaj da ste božanstvo koje personifikujete, recimo Druga, koje se spaja sa drugim božanstvom, recimo Krišnom, a ne sa stvarnim partnerom.

 
Seks sa guruuom

Sam seksualni odnos muškarca i žene se zove “maithuna”. Cilj je da muškarac spreči izlivanje semena, pa je to seksualni odnos bez orgazma. Taj ritual koji je ponekad trajao i po nekoliko sati, sve dok se ne savladaju sve barijere, i probuđena Kundalini savijena tri i po puta, ne krene centralnim putem (sušumna) do čakre koja se nalazi na vrhu lobanje, kako bi se postiglo prosvetljenje.

 
Bar jednom nedeljno je svaka od nas izvodila maithunu sa guruom. To nisu bile orgije, grupni seks, kako to neki zamišljaju, već pojedinačni odnos partnera koji nadilazi njihove ličnosti. čak, pravilo je da guru “ne sme imati voljenu ženu”, a pouzdano znam da je on imao mnogo žena, među kojima su bile i neke koje su samo prolazile kroz njegov stan, spavale sa njim, i nisu ostajale u sekti.

 
Pored odnosa sa guruom, praktikovali smo seksualne odnose i sa drugim pripadnicima sekte, jer je seks bio tehnika, sredstvo, a ne cilj. Rekli su nam da bi bilo idealno “vežbati” svakog dana, jer se tako razgolite sve ljudske strasti i oslobode nepotrebnog romantičnog ili emotivnog sadržaja. Jer je cilj bio da se seks oslobodi svakog stida i osećanja zadovoljstva.

 
Nastaviće se… ( Prvi od šest delova)

 

Pratite nas na Facebooku: Svet Tajni | Misterije sveta |
Pratite nas na Tviteru: @Svet_tajni | @Misterije_sveta |
Pratite nas na Google+ Svet tajni |
Pratite nas na YouTube: Svet tajni |

(Izvor: Novosti)

loading...

Related posts

Leave a Comment