Vaša priča [3]: NLO u Srbiji

Foto: wallpaperfo.com

Panika je blaga reč prema onom što su u nedelju, dva sata iza ponoći, doživeli stanovnici ”Kraljevice”, najvećeg naselja u Zaječaru, koji su na nebu oko 20 minuta posmatrali šest narandžastih kugli koje su se pojavile na nebu iznad ovog grada.

– Ćerka me je, uspaničena, probudila i kazala mi da su se na nebu, iznad naše zgrade, pojavili neidentifikovani leteći objekti, ali sam pomislio da je, zbog nesnosnih vrućina, počela da halucinira – ispričao nam je jedan stanovnik ”Kraljevice”. – Izašao sam na terasu i na nebu ugledao šest narandžastih letećih objekata. Najpre su se pojavile tri svetleće kugle, koje su se kretale jedna za drugom u savršenom redu. Nakon toga one su nestale, a za njima su se, nedugo potom, pojavile još tri. Sve je trajalo oko 20 minuta, a onda su kugle, isto kao što su se pojavile, netragom nestale.

Uplašeni stanovnici ”Kraljevice” izašli su iz zgrada i uplašeni posmatrali nesvakidašnji prizor na nebu. Većina njih je, imajući u vidu da je nedalako od Zaječara planina Rtanj, za koju se u ovim krajevima veruje da predstavlja bazu za pristanak i uzletanje NLO, poverovala da su grad na Timoku zaista posetili vanzemaljci.

– Izašla sam da šetam psa, kada sam na nebu ugledala leteće kugle – ispričala nam je K. S. očevidac događaja. – Moj pas je počeo uznemireno da laje, a ja sam, mahinalno, podigla pogled ka nebu. I, imala sam šta da vidim – na nebu je bilo šest narandžastih kugli. U prvom trenutku, budući da sam slavila rođendan i popila nekoliko piva, nisam poverovala u ono što sam videla. Ali, onda sam shvatila da ne haluciniram i da su na nebu zaista neidentifikovani leteći objekti.

Međutim, ubrzo se ispostavilo da su NLO, zapravo, bili svetleći baloni, koje je društvo iz jednog noćnog kluba u Zaječaru, koje je svom prijatelju napravilo rođendansku žurku, pustilo u vazduh i ne sluteći šta će time izazvati.

– Reč je o svetlećim balonima koje smo pustili u razmaku od pola sata – objašnjava Miloš Đuričić, organizator rođendanskog slavlja. – To su baloni koji menjaju boju, tako da su, najpre, bili crveni, a potom narandžasti.

Đuričić kaže da su baloni odleteli u pravcu ”Kraljevice”, a nedugo potom i do društva u tom noćnom klubu je stigao aber da su se iznad Zaječara pojavili NLO.

– Kada smo izašli da vidimo šta se dešava, bili smo zgranuti jer smo odmah shvatili da je reč o našim balonima koje smo pustili – dodaje Đuričić. – Nije nam, zaista, bila namera da ikoga uplašimo, već samo da ulepšamo događaj našoj prijateljici, koja je slavila 18. rođendan.

(Izvor: Novosti)

loading...

Related posts

Leave a Comment