Arheološka otkrića 

20.000 godina stara podvodna piramida otkrivena u Atlantiku?

Masivna podvodna piramida je visoka najmanje 60 metara i zauzima 8000 kvadratnih metara.

Čudno, potopljena struktura se uklapa u opis Platonovih podataka o lokaciji Atlantide. Ako postoji jedna stvar koja je istinita kada je u pitanju arheologija i istorija onda je to verovatno da nemamo apsolutno nikakvu predstavu o broju otkrića koja tek čekaju da budu otkrivena.

Polako ali sigurno, savremena istorija se prepisuje malim otkrićima koja dovode u pitanje mainstream naučnike. Ono što smo smatrali neverovatnim ili nemogućim pre sto godina je neosporna istina danas.

Sve se menja i kako se društvo kreće napred, tako i naša radoznalost potaknuta našom intuicijom koja nam govori da postoji više u našoj istoriji od onoga što nam je rečeno.

Jedno takvo otkriće – čak iako je bilo veoma sporno – napravljeno je u Portugalu, kada su vesti objavile da je ogromna podvodna piramida pronađena u blizini ostrva Sao Migel i Terceira.

Azorska ostrva su skup devet vulkanskih ostrva koji se nalaze  na više od hiljadu kilometara od portugalskog glavnog grada, Lisabona.

Čudno, podvodna piramida se nalazi tačno tamo gde je drevni grčki filozof Platon rekao da se Atlantida nalazila.

Ako pogledamo Platonov dijalog, videćemo da je Atlantida bila locirana na ostrvu u “Atlantskom moru” “ispred” Herkulovih stubova. Tu su Azorska ostrva.

“Nasilnim zemljotresima i poplavama, u jednom danu i noći nesreće … [čitavu rasu] … je progutala Zemlja, a ostrvo Atlantida je nestala u morskim dubinama.” – Platon.

Čudno, u njegovim pričama, Platon je opisao Atlantidu kako nestaje u jednom danu.

Šta ako zaista postoji masivna Piramida gde je Platon rekao da će Atlantida biti? Zanimljivo je da su Azorska ostrva smeštena oko rasednih linija između severnoameričke, evroazijske i afričke tektonske ploče.

Misteriozna podvodna struktura pronađena ispod okeana se smatra kvadratnom piramidom, savršeno orijentisanu svojim kardinalnim tačkama.

Istraživači tvrde da je struktura bila potopljena najmanje 20.000 godina, ili oko poslednjeg ledenog doba kada su se lednici naše planete topili.

Prema novinskim izveštajima iz Portugala, Dioklecijano Silva je prvi otkrio podvodnu piramidu. Rane procene pokazuju da je struktura najmanje 60 metara visoka i da ima bazu od 8000 kvadratnih metara.

Za Silvu je rečeno da je otkrio Piramidu dok je bio na ribolovnom putu i da je ‘​​naleteo’ na potopljenu piramidu koristeći batimetrijsku opremu na svom brodu (Batimetrija je studija o podvodnim dubinama jezera ili okeana).

Međutim, nisu svi ubeđeni da je to potopljena piramida. Skeptici ukazuju da postoji šansa da zapravo gledamo podvodno vulkansko brdo, a ne ostatke pretpotopne civilizacije.

Govoreći za Diario Insular, Silva je rekao: “Piramida je savršeno oblikovana i očigledno orijentisana na kardinalne tačke.”

Pomno pratimo dalje rezultate istraživanja.

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

Image by Peter Fischer from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti