Arheološka otkrića 

NOVA STUDIJA: Pre 4,4 milijarde godina, na njenom samom početku, Zemlja je bila RAVNA!

Prema mišljenju stručnjaka, Zemlja je bila ravna i potpuno pokrivena vodom, sa samo nekoliko ostrva nastalih pre 4,4 milijarde godina, barem tako sugeriše NOVO istraživanje.

Studija je objavljena u časopisu Nature Geoscience.

Nakon proučavanja zrna cirkonskih minerala iz zapadne Australije, gde su pronašli najstariju stenu na Zemlji, naučnici su došli do zaključka da je pre 4,4 milijarde godina naša planeta bila ravna i pokrivena vodom.

Bez planina, samo ravna Zemlji. Naučnici kažu da nije bilo planina i kontinentalnih sudara tokom prvih 700 miliona godina na Zemlji.

Dr Antoni Burnham, sa Australijskog Nacionalnog Univerziteta, je izjavio sledeće:

“Istorija Zemlje je kao knjiga sa prvim poglavljem izvađenim bez preživelih stena iz veoma ranog perioda, ali mi smo koristili ove elemente u tragovima cirkona kako bi izgradili profil sveta u to vreme.”

“Naše istraživanje pokazuje da nije bilo planina i kontinentalnih sudara tokom prvih 700 miliona godina postojanja na Zemlji – bilo je mnogo mirnije mesto.”

Rezultati su takođe pokazali da postoje velike sličnosti sa cirkonima od vrsta stena koje su dominirale narednih 1,5 milijardi godina, što sugeriše da je Zemlji trebalo dugo vremena da evoluira na planetu koju danas poznajemo.

Otkrića koja je predstavio tim su objavljena u časopisu Nature Geoscience i bazirana su na forenzičkoj studiji o žitaricama, gde su eksperti tražili tragove o tome kako su se formirali.

Naučnici su otkrili da se cirkon stvorio topljenjem starih magmatskih stena, a ne sedimentima.

“Taljenje sedimenata je karakteristika velikih kontinentalnih sudara, kao što su Himalaji, tako da se čini da se takvi događaji nisu dogodili tokom ovih ranih stadijuma Zemljine istorije”, kaže dr. Burnham.

Stručnjaci su otkrili da su zrna cirkona – sačuvana u kamenju nastala u periodu kada je naša planeta bila stara samo 160 miliona godina.

Štaviše, novo predstavljeno istraživanje izgleda da se savršeno uklapa u takozvanu Hladnu ranu Zemlju – da je za deo Hadeanskog geološkog eona, na početku Zemljine istorije, imao skroman priliv hladne klime i prisustvo tečne vode.

“Uzorci cirkona prikupljeni su tokom nekoliko decenija od strane mnogih ljudi, dok su hemijske analize koje je provela ANU istraživačka grupa pre 20 godina pokazale neprocenjivu vrednost”, rekao je dr. Burnham.

Sada smo u situaciji da kažemo da je naša planeta, na njenom samom početku bila ravna.


Preporuka:  Izjava Nikole Tesle o signalu iz svemira


Šta na ovo kažu “ravnozemljaši”?

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

View this post on Instagram

#svettajni #fluorid #hemijskitragovi

A post shared by Svet tajni (@svettajni) on

Image by Vicki Nunn from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti