Arheološka otkrića 

Otkriće izgubljenih piramida

Svi  ste već upoznati sa piramidama u Egiptu. Da li ste znali da postoje podzemne piramide, baš na tlu Egipta?  Zvuči veoma interesantno, zar ne? 

Tim stručnjaka, naučnika i arheologa su putem satelita, infracrvenim snimcima otkrili 17 podzemnih piramida u Egiptu, preko 1000 grobnica i više od 3000 naselja, i to sve ispod površine zemlje.

Skenirana oblast se zove Sakara, Egipat. Zaista fascinantno! Kako je moguće da jedan deo te stare civilizacije završi pod zemljom? Da li ovo otkriće ruši dosadašnje teorije o Egipatskoj civilizaciji, njihovom životu, stvaranju, razvijanju?

Postavlja se pitanje: ’’Da li su naša moderna shvatanja o istoriji u globalu zaista pogrešna? ’’

Ovo je samo jedna oblast u Egiptu koja je skenirana satelitom. Šta kriju ostale oblasti? Šta kriju oblasti koje je poplavio Nil?

Mnogo toga zakopanog ispod površine zemlje krije Egipat.

Ova priča je veoma slična prethodnim pričama, jer se i ovde postavlja pitanje: ’’Da li je postojala naprednija civilizacija pre mnogo miliona godina? ’’

Ako se nastavi sa istraživanjem u Egiptu putem satelita, moguće je da ceo sadašnji Egipat  zapravo krije, možemo reći, novu-staru civilizaciju koja se nekada davno prostirala na ovoj teritoriji.

Da li to znači da je vreme da promenimo istoriju koju danas znamo? – Možda. Ovo su veoma ozbiljna otkrica.

Egipatske vlasti su u početku istraživanja bile protiv korišćenja satelita, a sada planiraju da tehnologiju koju koriste zadrže  za istraživanja u narednim godinama.

Satelit koji je skenirao oblast u Egiptu, nalazio se na visini od 700 kilometara. Ovo je jedan novi vid istraživanja raznih iskopina i oblasti koje su interesantne za arheologe.

Da li je vama zapanjujuće, da je u oblasti Sakara otkriveno cak 3000 naselja?  To je zaista neverovatan podatak. Koliko  je ljudi tu nekada živelo?

Na ovo otkriće možemo postaviti nekoliko stotina pitanja.

Još je rano da bi smo saznali odgovore na sve njih. Godine istraživanja su pred nama, a nadajmo se da će rezultati biti dostupni javnosti.

Nadajmo se da je ovo samo jedan od mnogih primera na našoj planeti gde će biti uočene podzemne piramide, naselja i ostale arhitektonske gradjevine. Zašto?

Vreme je da saznamo istinu o našim dalekim precima. Oni su tada menjali svet, a mi se trudimo da ga danas promenimo na bolje, iako nam nikako ne uspeva.

Uspećemo samo ako sa sigurnošću saznamo pravu stranu istorije.


Preporuka:  Laž u kojoj živimo! Svi bi trebali ovo da pogledate…


Na njihovim greškama mi učimo, a ova istraživanja će nam reći gde su oni zaista pogrešili i šta je doprinelo njihovom nestanku.

Photo by Andreea Ch from Pexels 

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti