Arheološka otkrića 

Otkrivena piramida stara 28000 GODINA u Indoneziji!

Stalno pronalazimo stvari koje nas podsećaju da naš pogled na istoriju ima mnogo rupa.

Čini se da pronalazimo izgubljene gradove, skrivene hramove i ostatke civilizacija koje potpuno menjaju našu istoriju.

Nedavno je potvrđeno da je megalitski lokalitet Gunung Panang u Indoneziji, ogromna struktura piramide,  stara neverovatnih 28.000 godina.

Prema Live Science-u, nalaz je predstavljen na godišnjem sastanku američke geofizičke unije 12. decembra. Gunung Padang je već dugo na radaru arheologa i upleten je u brojne kontroverze.

Arheološko nalazište na vrhu brda koje su arheolozi prvi put otkrili u 19. veku u Zapadnoj Javi u Indoneziji, smatra se da Gunung Padang drži više tajni nego asortiman kamenih stubova koji su vidljivi na vrhu lokacije.

Iskopavanja su započeta 2014. godine kada su rezultati pokazali da to uopšte nije mesto na brdu, već da je čitavo brdo veštačka struktura, za koju naučnici veruju da je drevni hram.

Struktura je veća od 150.000 kvadratnih metara, a slojevi izgradnje datiraju od 3.000 do preko 9.000 godina, sa najdubljim slojem konstrukcije koji je star čak 28.000 godina.

Prema Andang Bachtiaru, nezavisnom geologu koji je nadzirao bušenje jezgra i analizu tla:

“Ono što se ranije smatralo samo površinskom izgradnjom, spušta se – i to je ogromna struktura.”

Naučnici su počeli da sumnjaju da je nešto na tom mestu bilo kada su videli da kamenje koje stoji na brdu nije odgovaralo nekim od izloženih obeležja prethodnog arheološkog nalazišta.

Takođe su primetili da se brdo izdvajalo od ostatka topografije na planini Padang. Glavni istraživač Danni Hilman Natavidjaja objasnio je:

“To nije kao okolna topografija koja je jako erodirana. Ovo izgleda veoma mlado. Izgledalo nam je veštački.”

Koristeći radar koji prodire kroz zemlju, rendgensku tomografiju, uzorke jezgra i iskopavanja, istraživači su počeli da sastavljaju kako izgleda ova ogromna piramida.

Za razliku od simetričnih piramida Maja, ovo je izdužena struktura zaobljena u polukrugu na prednjoj strani.

Različiti slojevi čine piramidu, koja predstavlja različite periode izgradnje tokom milenijuma.

Prvi sloj se sastoji od bazaltnih terasa, zidova i staza. Deset stopa ispod površine je drugi sloj kamenih stupova za koji se smatra da su stari između 7,500 do 8,300 godina.

Ispod toga, treći sloj se proteže 49 stopa ispod površine i može biti star između 9.000 i 28.000 godina.

Istraživači su takođe otkrili više podzemnih komora, ali one još nisu iskopane ili snimljene.

Lokalitet je još uvek u upotrebi kao mesto molitve i meditacije, i  služi lokalnom stanovništvu, a istraživači misle da je to možda bila njegova funkcija od kada je prvi put izgrađena pre više hiljada godina.


Preporuka:  Misteriozne podvodne kule otkrivene preko Google Earth


Ipak, proći će neko vreme pre nego što će hram, ili šta god da je, biti potpuno iskopan, kako bi saznali njegovu istinsku svrhu ili obim.

www.svettajni.com

Photo by Artem Bali from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti