Arheološka otkrića 

Šta 5.000 godina stari egipatski hijeroglifi rade u Australiji?

Postoje desetine, ako ne i stotine otkrića na Zemlji koja ukazuju da je istorija kakvu znamo pogrešna.

Zagonetni egipatski hijeroglifi stari 5.000 godina samo su jedno od mnogih otkrića koje razbijaju mainstream istoriju. Ne samo da je istorija pogrešna, već je i nepotpuna i više je ne moramo dokazivati.

Treba samo da pogledamo brojna otkrića koja su napravljena širom sveta i koja jasno ukazuju na to da su glavni stručnjaci propustili mnoge stvari.

Jedna od najfascinantnijih stvari otkrivenih u poslednjih godina su egipatski hijeroglifi stari 5000 godina u Australiji.

Kada pogledate ovo otkriće sa glavne tačke gledišta, verovatno biste rekli da je to nemoguće, da drevni Egipćani nisu putovali u Australiju i da nisu imali mogućnosti da obavljaju prekookeanska putovanja.

Ali ako se slažete sa gore navedenom idejom, pripremite se da budete zadivljeni.

Pre nego što se uhvatimo u koštac sa misterioznim hijeroglifima egipatskog porekla pronađenim u Australiji, pogledajmo druge “presudne” dokaze koji podržavaju mogućnost da su drevni Egipćani vršili okeanska putovanja pre nekoliko hiljada godina.

Jedno od najkontroverznijih otkrića – koje direktno ukazuju na to da su drevni Egipćani bili u kontaktu sa drevnim američkim civilizacijama – napravljeno je 1992. godine.

U 92 godini, nemački naučnik je izvodio testove na drevnim egipatskim mumijama.

Šokantni testovi otkrili su tragove hašiša, duvana i kokaina u koži, kostima i kosi. Duvan i kokain su biljke koje su tada rasle samo u “Novom svetu”.

Dakle, kako su ti egzotični narkotici stigli u drevni Egipat pre nego što je pronađen novi svet?

Kao što vidite, postoje otkrića koja ukazuju na činjenicu da su drevni Egipćani – a možda i druge drevne kulture – imali sposobnost trans-okeanskih putovanja hiljadama godina ranije nego što to predlažu mainstream naučnici.

Ne samo da mnogi istraživači veruju da su ovi hijeroglifi autentični, pisari su tačno koristili nekoliko drevnih hijeroglifa i „gramatičkih“ varijacija koje, u suštini, nisu ni dokumentovane u egipatskim hijeroglifima sve do nedavno.

Smešten u Nacionalnom parku Brisbane Vater, Kariong, postoje brojni hijeroglifi koji razbijaju mainstream istoriju i obrasce.

Hijeroglifi su prvi put viđeni oko 1900-e, a postoji oko 250 kamenih rezbarija koje su deo lokalnog folklora ovog područja više od jednog veka, tako da to nije nešto što je nedavno otkriveno.

Najzanimljiviji deo jeste njihov stil pisanja.

Prema stanovnicima koji su imali priliku da vide i proučavaju te hijeroglife, oni su napisani u arhaičnom stilu ranih dinastija, stilu koji je veoma malo proučavan i neprevodiv kod većine egipatologa.

Još jedan od dokaza nama nepoznate istorije…

Evo kako izgledaju hijerglifi, klikni ovde.

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

ZANIMLJIVOST:

Image by kerttu from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti