Arheološka otkrića 

Šta treba da znate o izgubljenom gradu Divova u Ekvadoru

Smatra se da je otkriće Izgubljenog grada divova u Ekvadoru jedno od najvažnijih arheoloških otkrića 21. veka.

Ali ne samo da je ovo neverovatno otkriće od velike važnosti, to je jedan od mnogih nalaza koji su ‘izostavljeni’ od strane glavnih istraživača širom sveta.

Drevne legende u Ekvadoru govore o vremenu kada su Gianti hodali po Zemlji, i kada su ta bića stvorila ogromne megalitske gradove, koje je priroda konzumirala hiljadama godina kasnije.

U ovom članku bliži pogled na ovaj neverovatan nalaz prolazi kroz najvažnije detalje o ovom zagonetnom megalitskom gradu.

Legenda koja se pretvorila u stvarnost čak i pre nego što su otkrili drevni megalitski grad, mnoge lokalne legende govorile su o vremenu kada su neverovatna gigantska bića nastanjivala udaljeni region Ekvadora.

Ovi divovi su stvorili megalitske lokalitete, a ovaj drevni grad je samo jedan od mnogih koji se navodno nalaze u regionu. Da bi pronašli izgubljeni grad divova, grupa istraživača udružila se sa lokalnim stanovništvom koje je bilo svesno i znalo je da je ovaj drevni grad zapravo bio stvaran.

Lokalna plemena su se okupila u gradu divova da bi proslavili moćne duhove koji su, prema legendi, još uvek naseljavali megalitsko mesto.

Prema izveštajima, kada je grupa istraživača stigla u izgubljeni grad džinova, otkrili su niz megalitskih struktura, od kojih je najveći bio visok 260 stopa širine takođe 260 stopa pod nepravilnim uglom.

Veruje se da je masivna piramidalna konstrukcija napravljena od ogromnih kamenih gromada težine ne manje od dve tone. Na vrhu Piramide nalazi se ravan, poliran kamen za koji se veruje da je korišćen za ceremonijalni ili žrtveni štand.

Izgleda kao popločani zid, drevnu ulicu ili plažu pod uglom od 60 stepeni, poput krova velike strukture, rekao je francusko-američki arheolog Benoit Duverneuil.

Mnogi od kamenja su bili savršeno poravnati, imali su oštre ivice i izgleda da su ih oblikovale ljudske ruke.

Prema grupi istraživača koji su otkrili enigmatsku gigantsku piramidu, telo strukture je očigledno bilo pokriveno lišajevima, iako su preostale vidljive gromade otkrile debeli sloj „neprobojnog“ materijala koji je držao kamenje zajedno.

Mnogi veruju da je taj misteriozni materijal dokaz „betonskog“ materija koji se koristi u Mezoamerici.

Međutim, strukture pronađene u gradu divova nisu bile najimpresivnija otkrića. Prema arheolozima, najznačajnija otkrića koja su napravljena na licu mesta su preveliki i čudni “proizvedeni alati” koji su ostali na lokaciji spajajući se sa prirodom.

Sama veličina alata je nemoguća za ljudsku upotrebu. Prema Bruceu Fentomu, piscu, istraživaču i članu tima koji je pronašao ovaj pretpostavljeni grad divova, ovo je krajnji dokaz koji dokazuje da su Giganti naselili Zemlju u dalekoj prošlosti, i izgradili neverovatne gradove i strukture.

Bili su prisutni preveliki čekići, ili barem kameni čekići.

Pretpostavljajući da su pričvršćeni za ručke od tvrdog drveta, one bi bile i neverovatne veličine i težine, zbog čega bi njihova upotreba bila nepraktična za tipične Inke ili Indijance.

Glavni stručnjaci veruju da grad ne postoji.

Zanimljivo je, uprkos brojnim otkrićima, 2013. godine, kada je ekvadorsko ministarstvo kulture poslalo svoje predstavnike da istraže izgubljeni grad divova, zaključili su da zgrada u obliku piramide nije ništa drugo do prirodna formacija.

Međutim, Fenton i njegov tim veruju da su zamršene gromade, složeni obrazac i njihova fina montaža jasni pokazatelji da zagonetni izgubljeni grad divova nije prirodna formacija, već jedan od najboljih dokaza koji podupiru teoriju da su divovi hodali po Zemlji u dalekoj prošlosti.


Preporuka:  Koplje iz serije “Senke nad Balkanom” je najveća istorijska misterija


Da li se slažete?

Pogledajte slike ovog lokaliteta ovde.

Svettajni.com

Image by Stefan Keller from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti