Arheološka otkrića 

Vilkabamba: “Izgubljeni” megalitski grad Inka

Vilkabamba je drevni grad Inka i poslednje utočište veličanstvenog carstva Inka dok nisu srušeni od strane Španskih osvajača 1572. godine.

To je jedan od mnogih drevnih gradova Inka za koje verovatno niste imali pojma. Grad je bio ‘uništen i izgubljen’, i nazvan je Izgubljeni grad Inka.

Tamo nalazimo masivne kamene konstrukcije koje prkose logici i znatiželjnim “ručicama” koje se nalaze na megalitskim kamenjima sličnim onima pronađenim kod Ollantaitambo, Puma Punku, Sacsaihuaman, Coricancha i Abidos.

Zanimljivo je da se Manko Inka – osnivač grada – povukao iz Ollantaitambo-a u Vitcos, i konačno u Vilcabambu. Grad je izgubljen.

Oko 1892. godine, grad je ponovo otkriven i identifikovan kao Vilcabamba la Vieja ili Stari Vilcabamba od strane Cuzkuenosa Manuel Ugartea, Manuel Lopez Torres i Juan Cancio Saavedra.

Lokalitet je privukao pažnju javnosti kada je Hiram Bingham 1911. godine objavio knjigu pod nazivom “Izgubljeni grad Inka” sa detaljima o lokaciji koja se nalazi nekih 130 kilometara zapadno od Kuska.

Međutim, kako su pisali različiti autori, Bingham nije imao pojma o njegovoj važnosti i čvrsto je verovao da je Maču Pikču bio legendarni Vilcabamba, izgubljeno i poslednje utočište drevnih Inka.

Međutim, ovaj drevni grad Inka nije važan samo zbog svoje istorije. Megalitske strukture prisutne su tamo kako bi podigle značaj lokaliteta.

Rezane površine na mnogim strukturama prisutni su na Vilcabamba bez tragova korišćenja alata.

To nas navodi da postavimo najznačajnije i najteže pitanje: Kako su nastali ovi masivni kameni blokovi?

Osim toga, na Vilcabamba zagonetnim oblikovanim kamenima vidimo misteriozne „kvake“ koje su prisutne na bezbrojnim drugim drevnim lokacijama širom planete.

Ove „ručice-dugmad“ ostaju duboka misterija za naučnike koji još uvek nisu u stanju da objasne šta one predstavljaju. Da li su ova čudna „dugmad“ bila dokaz tehnologije koja je prethodila Inkiama?

Da, naravno da bi moglo da bude, ali da bi došli do tog zaključka potrebno je dublje kopati i dalje istraživati.

Ne može biti slučajnost da se slične strukture sa ovim „ručicama“ nalaze na lokacijama kao što su Puma Punku, Ollantaitambo, itd. Oni su takođe prisutni u Turskoj i Egiptu.

To znači da su, bez obzira na to čije su bile ove ručice, drevne kulture širom sveta su znale kako da ih stvore. Njihova tačna svrha? Ne znamo.

Ali oni sigurno moraju biti važni jer su prisutni na nekim od najvažnijih i zagonetnih lokacija na površini planete. Ollantaitambo, Puma Punku, Sacsaihuaman, Coricancha, Abidos, Hram Mount u Jerusalimu, pa čak i na Piramidi Menkaure.

Šta sve ovi lokaliteti imaju zajedničko? To su MEGALITSKI lokaliteti, neki od najvećih i savršeno opremljenih kamenja.


Preporuka:  Uskoro počinje izgradnja Teslinog tornja na Rtnju


Slučajnost?

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by skeeze from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti