Da li ste znali? 

Kako je nastala planeta Zemlja?

Kako je nastala planeta Zemlja? Kad je nastala? Konvencionalisti kažu da se pre 4,5 milijardi godina od jedne zvezde, prosto od sunca odvojio jedan delić koji se hladio, hladio i tako je nastala Zemlja. Znamo da je sunce zvezda.

Prvi je to učenje opovrgao Isak NJutn, a posle njega i mnogi drugi. Svi oni zasnivaju svoj koncept na Bibliji, na onome što je zapisao Mojsije. Da bi smo stekli poverenje u tačnost onoga što je on zapisao, to ćemo i proveriti. Mojsije kaže:

„Za šest dana stvori Gospod nebo i zemlju More i što god je u njima.“ Mojsijeva 20, 11

Mojsije tvrdi da je dobio izveštaj lično od tvorca. Znači da se Zemlja nije hladila milijardama godina nego je nastala odjednom, za vrlo kratko vreme.

Mnogi naučnici godinama ne veruju u Bibliju i govore da je to izmišljotina. Nedavno se pojavio u americi u naučnim krugovima članak koji je nosio provokativan naziv „Otisci Božjih prstiju“, gde naučnici-fizičari dokazuju da je planeta Zemlja stvorena u jednom trenu.

Kakvo je to otkriće? Doktor fizike Robert DŽetr je dugo smatrao da tih šest dana iz Biblije u stvari simbolično predstavljaju šest dugačkih vremenskih perioda i počeo je to sada ozbiljno da proučava.

Setio se da pod mikroskopom proučava najplemenitiju stenu u prirodi, a to je bio granit od koga se prave nadgrobni spomenici.

Shvatio je da se granit ne pravi i da nikada više ne može da se napravi nikakvom evolucijom. jednostavno, on je podloga u Zemlji na kojoj se stvaraju i izdižu sve ostale stene. On je praktično baza za sve ostale stene.

U laboratorijskim uslovima je shvatio da se granit napravio za samo 3 minuta. Očvrsnuo je i unutra je ostao zarobljen gas polonijum koji je u granitu ostavio trag.

To je tvrdio i Mojsije da Bog stvara u trenutku. Neko je morao da ubaci polonijum u granit kao vitamin C u vodu i da se zamrznu mehurići u vodi. To je nemoguće! Trebalo bi da postoji toliko jak frižider da zamrzne u trenu mehuriće vitamina C.

To nauka na današnjem stepenu ne može da uradi. Nauka danas to ne može, ali je zato Bog mogao i kao da je namerno ostavio trag svog prisustva da bi smo ga pronašli i da shvatimo da on postoji.

Granit i Zemlja su nastali trenutno. Koncept stvaranja je zasnovan na Mojsijevom izveštaju koji je on zapisao u knjizi Postanja.

Ako smo već objasnili kako je nastala planeta Zemlja, da vidimo koliko je ona stara.

Konvencionalna nauka spominje milijarde i milijarde godina. ako smo već počeli da verujemo Mojsiju na osnovu dokaza, zašto mu ne bismo verovali da je Zemlja jako mlada i stara (hipotetički) recimo tek samo 600.000 godina.

Da li postoje naučni dokazi? Postoje svakako, postoji erozija!

Zahvaljujući svakodnevnoj eroziji planine se polako smanjuju. Ako su planine stare nekoliko miliona godina, onda bi one nestale i Zemlja bi bila apsolutno ravna.

Da je planeta stara ne samo milijardu već 140 miliona godina, ne bi smo imali ni jedno brdo, a Zemlja bi bila ravna.

Pišite nam kakva su Vaša mišljenja o ovoj temi.

Photo by Blue Ox Studio from Pexels / Autor teksta Vitomir Vasić

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti