Da li ste znali? 

Legendarna blaga koja nikada nisu pronađena

Koliko puta ste hodali na plaži pitajući se šta se nalazi ispod peska? Koliko puta ste videli filmove koji spominju velika blaga koja su ostala skrivena vekovima?

Mnogi od nas su maštali o mogućnosti pronalaženja blaga. Istina je da, iako su mogućnosti veoma male, još uvek postoje mnoga blaga koja ostaju skrivena od ostatka sveta, čekajući dan kada će biti otkrivena.

U ovom članku istražujemo pet izgubljenih, legendarnih blaga koja nikada nisu pronađena.

Bogatstvo imućnih porodica u Virdžiniji

Tokom severnoameričkog građanskog rata, general na severu Džon Singleton Mosbi zaplenio je veliko bogatstvo bogatih porodica sadašnje države Virdžinije.

Znajući da je okružen neprijateljima, Mosbi je dao blago čoveku od njegovog poverenja koji ga je sakrio, ali svaki trag je izgubljen u istoriji, a masovno blago ostaje izgubljeno.

Blago Flor Do Mar

Flor Do Mar je bio ogroman portugalski brod. Bio je to najveći jedrenjak izgrađen u svoje vreme. Portugalsko čudo se vraćalo sa osvajanja Malaka, pošto je kralj Alfonso naredio da brod vrati nezamislivo bogatstvo koje je kralj Sijama uzeo kao danak.

Brod nije bio sposoban za plovidbu, ali zato što je bio ponos portugalske mornarice, brod je ostao u funkciji. Kako se brod vraćao iz Malakke, bio je uhvaćen u oluji gde je na kraju potonuo u novembru 1511. godine.

Niko ne zna tačnu lokaciju, a njegovo masovno blago ostaje skriveno, čekajući da ga neko pronađe.

Zlato Atahualpe

Kada je španski konkvistador Pizarro zarobio cara Inka Atahualpa u Kahamarci, zamolio je svoje podanike da pokupe veliku količinu blaga kako bi platili svoju slobodu.

Prema legendi, Španci su na kraju odbacili blago, pa su Inke bacili ogromno blago u jezero Janakoha. Druge legende ukazuju da su Inke zakopale blago negde u tajnoj planinskoj pećini.

Grobnica Džingis Kana

Nije tajna da su grobovi velikih careva i kraljeva ispunjeni nezamislivim blagom. Vekovima su istraživači i arheolozi pokušavali pronaći večno prebivalište velikog mongolskog cara.

Međutim, uprkos brojnim potragama, grobnica Džingis Kana i njeno potencijalno blago ostaju skriveni. Legenda sugeriše da je grobnica Džingis Kana dom neprocenjivog blaga.

Mnogi pretpostavljaju da je sahranjen negde blizu reke Onon.

Nacističko blago

Nakon pada nacista u Drugom svetskom ratu, kružile su bezbrojne glasine o sudbini velikog blaga nakupljenog tokom nacističke vladavine.

Nećak jednog nemačkog oficira tvrdio je da su nacisti potopili kovčege sa zlatom u jezeru u Austriji.


Preporuka:  Ovih 6 vrsta će dominirati našom planetom u budućnosti


Jedno od najtraženijih blaga jeste na potencijalnoj lokaciji na dnu jezera Toplitz, u Austriji, iako nisu pronađeni nikakvi dokazi o njegovom postojanju.

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by Gerd Altmann from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti