Da li ste znali? 

Nešto čudno i zastrašujuće se dešava duboko ispod Afrike

Krajem 2018. godine geolozi i seizmolozi su bili zbunjeni misterioznim seizmičkim događajima za razliku od svega što je ranije viđeno.

Neka vrsta masovnog događaja bukvalno je uzdrmala celu Zemlju, a naučnici još uvek nisu sasvim sigurni šta je to moglo biti.

Tim francuskih istraživača objavio je studiju o seizmičkoj anomaliji ove sedmice koja nudi nekoliko naznaka o njenom poreklu, ali studija postavlja više pitanja nego odgovara.

Šta se dešava duboko u Zemlji?

Epicentar seizmičke anomalije 2018. godine nalazio se neposredno uz obalu Maiottea, malog arhipelaga u Indijskom okeanu, nekadašnja kolonija Francuske.

Događaj se sastojao od dugih impulsa ekstremno niskih frekvencija valova daleko ispod praga ljudske percepcije, ali prilično moćan da se registruje na seizmološkim instrumentima.

Čini se da impulsi nisu uzrokovani zemljotresima – barem bilo kojim tipom zemljotresa za koji znamo – ali i da nisu napravljeni.

Geolozi su otkrili da Maiotte tone za čak 9 mm mjesečno, kao i da se kreće prema istoku dvostruko većom brzinom.

Čini se da ova opservacija podupire novu hipotezu da je događaj 2018. godine izazvan podvodnim vulkanskim događajem kakav nikada nismo videli.

U novoj studiji ovog događaja, istraživači pišu da bi ovaj događaj mogao biti “erupcija na moru s najvećom količinom ikad dokumentovanom”.

Smatralo se da je taj događaj izazvan preko kubičnog kilometra magme 28 km (17 milja) ispod površine okeana, a teče prema okolnim sedimentnim slojevima, za razliku od kretanja prema gore, zbog čega se ništa nije uočilo na površini.

Međutim, ostaje mnogo neodgovorenih pitanja o događaju.

U mesecima od seizmičke anomalije, uočena su velika ubistva riba; ako je sva magma ostala pod zemljom, šta ubija ribu? Šta uzrokuje visokofrekventne impulse koji su snimljeni zajedno sa niskim frekvencijama? Da li bi ova aktivnost mogla biti povezana sa migracijom na istok?

Seizmička anomalija 2018. godine samo je jedan od primera nedavnih uznemirujućih događaja u istočnoj Africi koji sugerišu da se nešto veliko može dogoditi ispod površine Zemlje.

Prošle godine je utvrđeno da je masovna pukotina nastala u istočnoj Africi koja je prolazila kroz Keniju i Somaliju, što je pukotina koja se udaljava od ostatka kontinenta 2,5 cm ili 1 inč godišnje.

Nekoliko meseci ranije, naučnici su objavili studiju o takozvanoj “Južnoatlantskoj anomaliji”, čudnoj i neobjašnjivoj smetnji u Zemljinom magnetnom polju koja ukazuje da postoji “nešto neobično oko granice jezgra u Africi koja bi mogla imati značajan uticaj na globalno magnetno polje. ”

U novembru 2018. godine sam radio video klip na ovu temu, možda vam bude jasnije. Kliknite OVDE da pogledate.

Mogu li svi ovi događaji i fenomeni da budu povezani? Šta se tačno dešava duboko u Zemlji pod Afrikom?


Preporuka: Tajni projekti skriveni od očiju javnosti


Da li stvarno želite da znate, ili je bolje da se iznenadite usred vašeg doručka sa masivnim zidom magme koji juri da vas proguta?

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by skeeze from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti