Da li ste znali? 

NEVEROVATNO: Duhovni učitelj živi više od 70 godina BEZ hrane i vode

Tvrdnje duhovnog učitelja potkrepljene su brojnim naučnim studijama koje su dokazale da je Prahlad Jani živeo bez vode i hrane.

Prema Prahladu Janiju, on nije jeo hranu niti je konzumirao vodu više od 75 godina, ali je zapanjujuće da je još živ. Štaviše, naučne studije pokazuju da, koliko god ludo zvučalo, Jani možda govori istinu.

Priča o ovom duhovnom učitelju je neverovatna. Odrastao je u selu u okrugu Mehsana, otišao je iz kuće u vrlo mladoj dobi, udaljavajući se od društva kako bi živeo u džungli.

U dobi od 11 godina, Jaan je iskusio ekstremno religijsko otkriće, postajući predani sledbenik hinduističke boginje Ambe.

Pošto se posvetio boginji Ambi, Juni je odlučio da se oblači kao ženski sledbenik hinduističkog božanstva gde nosi crvenu sar odeću.

Obično ga nazivaju Mataji, što u prevodu znači “poštovana majka”. Jani čvrsto veruje da mu boginja koju je izabrao pruža sve neophodne supstance za koje se kaže da „Amba“ spušta otvor u svom nepcu, krov usta, što mu omogućava da živi bez hrane i vode.

Dok mnogi smatraju da su takve tvrdnje apsurdne, i da je nemoguće živeti bez hrane ili vode 70 godina, priča o tom duhovnom učitelju je podržana od strane indijskog lekara i njegovog tima, koji su se specijalizovali za proučavanje ljudi koji tvrde da imaju anomalne sposobnosti.

Godine 2003., Jani je hospitalizovan i studiran 10 dana.

Istraživači su ga smestili u prostoriju koja je bila zatvorena i pod stalnim nadzorom. Prema izveštajima, tokom boravka uopšte nije tražio da ide u toalet, a lekari kažu da se urin po njegovom formiranju u bešici pojavio kao da se ponovo apsorbuje.

Istraživači su primetili da Jani nije imao fizičke povrede i da je zdrav. Jedina abnormalnost koju su otkrili bila je rupa u njegovom nepcu.

U dokumentarcu dr Urman Dhruv, generalni sekretar Udruženja lekara iz Ahmedabada, koji je nadgledao i odobravao protokol kliničkih studija izjavio je sledeće:

“Gospodin Prahlad Jani nije uzeo ništa, ni tečnost, ni vodu, ni hranu – tokom ovih 10 dana našeg projekta – kao ni potrebu za malu i veliku stolicu tokom ovih 10 dana ”.

Međutim, to nisu bili jedini testovi koji su izvedeni na Jani.

Godine 2010, drugi put ga je proučavao dr. Sudhir Shah i tim od 35 istraživača iz Indijskog instituta za fiziologiju i srodne nauke (DIPAS) koji su želeli da shvate njegovu sposobnost i žele da saznaju da li mogu da nauče nešto od Jani za vojne svrhe.

Ponovo su sprovedene brojne studije, uključujući krvne testove i skeniranje tela.

Jani je ponovo bio pod dvadeset četiri sata nadzora. Tokom ukupno petnaest dana, Jani nije jeo, pio vodu, niti je išao u toalet, a istraživači su izavili da je sa njim sve u redu.


Preporuka:  Šta ako izgubimo Amazonsku prašumu?


Naučnici su ga čak opisali kao da ima mnogo bolje zdravlje od drugih subjekata njegovog uzrasta.

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

Image by Free-Photos from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti