Da li ste znali? 

Rešena misterija! ‘Vitlejemska zvezda’ NIJE bila zvezda!

Stotinama godina, stručnjaci iz različitih oblasti su ostali zapanjeni poreklom iza poznate “Vitlejemske zvezde”, nebeskog simbola.

Obično poznata kao „Božićna zvezda“, sada stručnjaci veruju da ona ipak nije bila zvezda.

Da bi došli do dna misterije, stručnjaci su proučavali niz istorijskih, astronomskih i biblijskih zapisa, došavši do zaključka da je događaj koji se odigrao u 6 veku pne u stvari bio izuzetno retko planetarno poravnanje, gde je naše Sunce, Jupiter, Mesec i Saturn bio u konstelaciji Ovna.

Jedan od istraživača koji je učestvovao u studiji je Grant Mathevs, profesor teorijske astrofizike i kosmologije na Odseku za fiziku na Univerzitetu Notr Dam.

Prema Matjusu: Astronomi, istoričari i teolozi su razmišljali o pitanju „Božićne zvezde“ dugi niz godina.

“Gde i kada se pojavila? Kako je izgledala? Ako su milijarde zvezda tamo, koja je među njima blistala tog dana tako davno?”

Moderna astrofizika smatra da je ovo jedan od najvećih astronomskih događaja u istoriji. Studija je otkrila da su Sunce, Jupiter, Mesec i Saturn bili poravnati u Ovnu, dok je Venera bila u poziciji sazvežđa Ribe, Merkura i Marsa, a nalazila se na drugoj strani u sazvežđu Bika.

Osim toga, naučnici su otkrili da je tokom ovog retkog planetarnog poravnanja u 6. pne, Ovan bio lokacija prolećne ravnodnevnice.

Stručnjaci su zaključili da bi ovaj fenomen za tri mudraca ili Tri kralja, simbolizovao rođenje Isusa Hrista.

Matjuz objašnjava da su Jupiter i Mesec možda predstavljali rođenje vladara sa posebnom sudbinom, a Saturn je bio simbol davanja života.

“Tri mudraca su to videli na istoku i shvatili da je to simbol kraljevskog rođenja u Judeji”, konačno ih vodi u potrazi za novorođenim vladarem, rekao je Matjuz.

Ovaj kosmički događaj je NEVEROVATNO REDAK.

U stvari, događaj je toliko redak da će se slično poravnanje desiti za 16.000 godina.

Međutim, čak i tada prolećna ravnodnevnica ne bi bila locirana u sazvežđu Ovna.


Preporuka:  6 Najradioaktivnijih mesta na Zemlji


U stvari, stručnjaci su izračunali da će se 500.000 godina u budućnosti pojaviti ovaj neverovatan fenomen.

www.svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti