Da li ste znali? 

Rtanj – Zlatno otkriće

Hajde da krenemo od samog naslova. Zbog čega ’zlatno otkriće’ ? Sigurno ste tokom ovih godina čuli za planinu Rtanj. Neki je nazivaju i piramidom.

Zašto?  – To je jedina planina u Srbiji koja ima piramidalni oblik. Za ovu planinu vezani su mnogi misteriozni dogadjaji.

Neki od njih su i dolazak NLO-a na području ove planine.  Meštani koji zive blizu planine, ubedjeni su u tvrdnje da ih vanzemaljska bića skoro svakodnevno posećuju.

Jedan od meštana tvrdi da je u više navrata video ova čudna bica, pa je izjavio: “Prvo ide usijana kugla koja je toliko jarka i blještava da je teško gledati golim okom, a smenjuju se plavičasta, crvenkasta i ljubičasta svetlost.”

Ovo je samo jedna od izjava meštana koji su imali direktan kontakt sa tim bićima. Ako se nadjete na Rtnju i ako priupitate nekog od meštana: “Da li ovde dolaze vanzemaljci?” – Velika većina bi vam odgovorila da oni često dolaze.

Ako zaista dolaze, zašto im je naša takozvana piramida Rtanj toliko interesantna?

Prema legendi, smatra se da je piramida Rtanj, centar zemaljske kugle. Mada, to mozemo svrstati u mitove meštana koji godinama unazad prepričavaju ove priče.

Ako zaista sumnjamo i ako mislimo da tamo ništa neobičnog nema, zašto je centar za istraživanje i ekologiju iz Beograda uputio zahtev Vladi Srbije da im se omogući formiranje istraživackog centra na Rtnju kako bi utvrdili uzrok misterioznih pojava koju ova planina krije.

Ovo otvara mnoga pitanja. Sada već sa sigurnošću možemo potvrditi da postoji nešto neobično u vezi ove planine.

Šta je to što je veoma interesantno u vezi ove planine?

– Dok nadleću Rtanj, avioni se izgube na radaru, nema ih.

– Postoje jedinstvene biljke na ovoj planini, veoma retke u svetu.

– Elektromagnetna i jonizujuća zračenja su prisutna.

– Centar za istrazivanje je rekao da postoji mogucnost da se ispod Rtnja nalaze 3 velike podzemne reke na dubini oko 100 metara.

Da li Srbija ima nešto, što nijedna druga država na svetu nema? –Moguće. Interesantno je to da na vrhu planine (1565 metara)  se nalazi neobična rupa koju meštani smatraju izlazom iz piramide.

Navodno je jedan pastir bacio frulu kroz taj otvor, a tu istu frulu je našao na nižem delu planine. Veoma interesantno. Srbi nisu jedini koji smatraju da je Rtanj piramida i da krije mnoge tajne.

Autor romana “Odiseja u svemiru 2010” Artur  Klark, napisao je:  “Rtanj nije planina, već se ispod krije piramida, najstarija tvorevina civilizacije.”

Da li to znači da su prvi tragovi ljudske civilizacije upravo bili na teritoriji današnje Republike Srbije? –Jos nije naučno potvrdjeno i istraženo, ali svakako treba dodati veliki značaj na moguće otkriće.

Da li se mi nalazimo pred velikim svetskim otkrićem?  Ako bi ove tvrdnje i verovanja bile istinite, da li to znači da bi Srbija dobila epitet mističnosti kao ceo danasnji Egipat? –Uveren sam da bi.

Photo by Just Another Photography Dude from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti