Da li ste znali? 

Sateliti detektovalu čudnu anomaliju prečnika 250km na Antarktiku

Bizarna anomalija dimenzije oko 250 km otkrivena je na Antarktiku zahvaljujući satelitskim snimcima.

Bizarna, nova teorija tvrdi da misteriozna anomalija otkrivena ispod leda na Antarktiku može biti neka vrsta tajne baze.

Lovci na NLO-e su uvereni da nacističke tajne baze na severnom i južnom polu nisu koristili samo ljudi, već i posetioci iz drugih svetova. Masivna anomalija Antarktika obuhvata skoro 250 kilometara i doseže maksimalnu dubinu od 850 metara ispod površine.

Ova anomalija je otkrivena u području poznatom kao “Wilkes Land” na Antarktiku. Govoreći o otkriću, Secureteam10 je izjavio:

“Do danas naučnici nemaju pojma ili načina da otkriju ono što je zakopano duboko ispod te debele ledene ploče. Ovaj kontinent je već godinama obavijen misterijom. ”

Postoje neki dokazi koji prikazuju različite ulaze ugrađene u stranu planine, sa oblikom tanjira i na veoma visokoj nadmorskoj visini.

Postavljamo pitanje: Kako biste ušli u ove ulaze bez nečega što bi moglo da leti, a da je pritom istog oblika kao i sama rupa?

Potrebno vam je samo jedno takvo otkriće, a zavera je na dohvat ruke. Štaviše, veruje se da je američka mornarica predvodila misiju da istraži takvu anomaliju.

Operacija “Highjump” uključivala je zapanjujućih 13 brodova, pratnju aviona, nosača aviona, podmornicu, dva razarača i ukupno 4.700 muškaraca s punom borbenom opremom.

Operacija “Highjump” je bila čudno prekinuta šest meseci ranije nego što se očekivalo. Odlomak od 19. februara 1947. opisuje dolazak admirala Birda preko pola:

“Prelazimo preko malog planinskog lanca i još uvek idemo prema severu. Izvan planinskog lanca nalazi se dolina s malom rekom ili potokom koji prolazi kroz središnji dio. Niže se prostire zelena dolina! Nešto je ovde definitivno pogrešno i nenormalno! Trebalo bi da budemo iznad leda i snega! Do obale su velike šume koje rastu na planinskim padinama. Naši navigacioni instrumenti se još uvek okreću, žiroskop(uređaj za merenje promene ugla vezanog za telo odnosno inercione sisteme i za održavanje orijentacije) oscilira napred-nazad!”

Neobičnu anomaliju prvi put su otkrili sateliti 2006. godine.

Međutim, nisu svi spremni ići sa teorijom zavere tajnih baza koje se nalaze stotinama metara ispod leda Antarktika.

Drugi veruju da bizarna anomalija ipak nije toliko bizarna i da je to zapravo rezultat udara asteroida dvostruko većeg od onog koji je uništio dinosauruse.

“Ovaj uticaj “Wilkes Land”-a je mnogo veći od uticaja koji je ubio dinosauruse, i verovatno je izazvao katastrofalnu štetu u to vreme”, rekao je Ralf fon Frese, profesor geoloških nauka na državnom univerzitetu u Ohaju.


Preporuka: Šta predstavljaju skriveni simboli na Mona Lizi?


Sve ekološke promene koje bi nastale usled uticaja stvorile bi veoma oštro okruženje koje je bilo teško podneti. Tako da ima smisla da je u to vreme uništeno mnogo života.

www.svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti