Drevne civilizacije 

Anu, vrhovni izvor svih autoriteta i predak Anunnakija

Anu je bio jedan od najstarijih Bogova Sumerana, a smatran je ocem i prvim kraljem Bogova, i on se naziva pretkom drevnog Anunnakija.

U sumerskoj mitologiji, An (u sumerskom nebu) ili Anu (na akadskom) bio je Bog neba, vladar konstelacija, kralj Bogova koji je živeo sa svojom ženom, boginjom Ki (u Sumeru, “ Zemlja ili Antu u akadskom), u najvišim regionima neba.

Verovalo se da je imao moć da prosuđuje one koji su počinili zločine i da je stvorio zvezde kao vojnike da uništi zle. Njegov atribut je kraljevska tijara.

Njegov sluga i službenik bio je Bog Ilabrat. Još važnije, on je bio otac Enlila, drevnog mesopotamskog Boga vetra, vazduha, zemlje i oluja, i pretka Anunnakija, vrhovnog izvora svih autoriteta. Anunnaki su smatrani nebeskim bićima koji su došli na Zemlju pre više hiljade godina.

Dakle, ko su bili drevni Anunnaki?

Termin ANUNNAKI, ako je fragmentiran; ANU: “Nebo” – NNA: “Silazi” – KI: “Zemlja”: “Oni koji su sišli sa neba na zemlju…” Danas, mnogi autori su ubeđeni da nisu bili ni Bogovi, ni anđeli, već bića sa druge planete koji su došli na Zemlju i posedovali su tehnološki razvoj i znanje napredne fizike, sposobni da manipulišu umovima “niže” rase.

Pre tehnološke civilizacije, čovek je kleknuo prema njima, smatrajući ih nebeskim Bogovima koji upravljaju nebom i zemljom. Drugim rečima, ovi “Bogovi” su pogrešno protumačeni kao vrhovna božanstva jer su posedovali tehnologiju koju primitivni čovek nije razumeo.

An je bio jedan od najmoćnijih i najznačajnijih božanstava u sumerskom panteonu, a verovali su da su Anunnaki Bogovi potomci An i njegova supruga Ki.

Demoni i simboli drevne Mesopotamije: Ilustrovani rečnik, drevni Anunnaki bili su upravo to, “potomci An.” Sedam Bogova se mogu navesti u grupi Anunnaki: An, Enlil, Enki, Ninhursag, Nanna, Utu i Inanna.

Kada pominjemo Anunnaki, drevne sumerske tablice ne spominju ove bogove kao samo eterična bića, ali ih opisuju kao biološka bića od mesa i krvi, poput ljudi.

Kada govorimo o Bogovima, zamišljamo slike maglovitih nebeskih duhova koji izlaze iz granica neodređene ravni stvarnosti. Međutim, to nije opis koji su Sumeri dali Anunnakijima.

Bogovi su zajedno sa čovekom delili svoje živote i koegzistirali sa čovekom u drevnim gradovima na Zemlji. Bila su fizička i opipljiva bića, koji su jeli i umirali.

Ovi bogovi su bili vidljivi svima; opisani su kao putovanja u nebesa u moćnim vazduhoplovnim vozilima koja su emitovala buku koja je zvučala kao grmljavina koja je uzdrmala planine.

Anu – jedan od najstarijih Bogova sumerskog panteona bio je deo trijade velikih bogova, zajedno sa Enlilom, bogom vazduha i atmosfere i Enki (takođe poznatim u Akadskom, kao Ea), bogu zemlje ili temelja.

Smatran je ocem i prvim kraljem bogova. Anu je povezan sa hramom E-anne grada Uruka (biblijski Erech), na jugu Vavilona i postoji dobar razlog da se veruje da će ovo mesto biti originalno mesto obožavanja Anu.

Anuov hram u Uruku nazvan je E-an-na („kuća neba“). Na nebu je Anu na svom prestolu, obučen u sve atribute suverenosti. Zvezde su činile njegovu vojsku.

Simbolično, kralj je svoju moć dobio direktno od Anu. Zato su se pozivali samo na suverene, a ne na ostale smrtnike. Anu je bio: “Otac bogova” (abu ilani), “Nebeski otac” (ab shame), “Kralj neba” (il shame).

Zapadni semitski ekvivalent Anu bio bi Bog El. Čini se da je to isto što i Dagonov bog Filistejaca i Feničana. Astronomski je Anu bio povezan sa Putom An (ili Putom An), regionom neba koji se poklapa sa ekvatorom.


Preporuka:  Frekvencija 440Hz – Čovečanstvo na veštačkoj frekvenciji


Kasnije će ovaj region biti definisan kao prostor između dve tropske oblasti. On je bio povezan sa brojem 60, svetim brojem za Sumerane.

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

Image by Stefan Keller from Pixabay
ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti