Drevne civilizacije 

Da li je ‘izgubljena’ piramida u Egiptu eksplodirala pre 12.000 godina?

Da li je izgubljena piramida u Egiptu – za koju se verovalo da je bila najviša piramida ikada izgrađena (oko 240 stopa viša od Velike piramide u Gizi) eksplodirala pre nekoliko hiljada godina?

Istraživači se slažu da je najznačajniji detalj o piramidi činjenica da je gornji dio strukture “naizgled nestao”.

Da li ste se ikada zapitali o pravoj svrsi piramida na Zemlji? Ne samo one koje su prisutne u Egiptu već svuda po svetu? Zašto su drevne kulture stvarale piramide širom sveta pre nekoliko hiljada godina?

Štaviše, zašto su mnoge od ovih veličanstvenih drevnih struktura tako jezivo slične? Da li su drevne civilizacije pratile iste obrasce izgradnje pre nekoliko hiljada godina? Ako je tako, kako je moguće ako nikada nisu bili povezani jedni s drugima?

Međutim, ako su sledili sličan obrazac u drevnima vremenima, ko je to smislio pre hiljada godina? Da li su to bili grobovi kako glavni strucnjaci ukazuju?

Alternativno, da li je moguće da su ti drevni spomenici imali mnogo drugačiju svrhu, nepoznatu ‘mainstream’ nauci?

Da li je moguće da veličanstvene piramide postavljene širom sveta imaju specifične svrhe koje ruše današnje razumevanje? Štaviše, šta ako su oni deo izgubljene tehnologije koja je preneta pre više hiljada godina?

Mnogi istraživači su tokom godina sugerisali da su piramide širom sveta zapravo postavljene u određenim geografskim lokacijama drevnih kultura, stvarajući globalnu mrežu piramida koja ima samo jedan cilj: Korišćenje prirodne energije naše planete.

Jedna od najčudnijih piramida – ili bar ono što je ostalo od nje – nalazi se u Abu Ravashu, 8 kilometara od Velike piramide u Gizi.

Tamo ćemo naći mesto koje  istraživači nazivaju ‘izgubljena piramida.’

Dok mnogi istraživači čvrsto tvrde da ova piramida nikada nije završena, arheološka zajednica se slaže da ne samo da je piramida završena u davnim vremenima, već da je bila veća od drugih piramida.

Prema dokumentarnom filmu “Izgubljena piramida” drevna piramida u Abu Ravashu je možda bila najviša piramida ikada izgrađena visine 722 stope, što je nekih 240 stopa više od Velike piramide u Gizi.

Međutim, šta je čudno u piramidi u Abu Ravashu?

Jedan od najznačajnijih detalja o Piramidi jeste da je gornji deo strukture ‘naizgled nestao’.

Moguće je da je Piramida u Abu Ravashu bila deo Energetske mreže – pogonskog sistema pre više hiljada godina u regionu koji se zvao “Zemlja” Osirisa, u periodu starog Egipta. Ovaj period je vreme kada su “nebeski” vladari, “bogovi”, vladali zemljom faraona.

Brien Foerster ističe da je moguće da je vrh piramide u Abu Ravashu eksplodirao pre nekoliko hiljada godina, zbog destabilizacije celog energetskog sastava, moguće čak tokom poslednjeg ledenog doba.

Jedna od najfascinantnijih stvari oko piramide u Abu Ravashu je činjenica da je njena unutrašnjost potpuno dostupna za istraživanje.

Piramida u Abu Ravashu izgrađena je na vrhu brežuljka što znači da su se drevni graditelji morali suočiti sa monumentalnim zadatkom ne samo da izvlače megalitske komade stene na mesto i da se uzdižu do piramide, već i do brda.

Impresivne karakteristike koje se vide u ostacima piramide takođe postavljaju više pitanja nego što daju odgovore.

Kada je piramida završena, smatrana je najlepšom piramidom ikad izgrađenom u drevnom Egiptu, koja je imala spoljni uglačani granit, krečnjak s ogromnom ‘piramidom’ postavljenom na vrhu.

Drevno ime Piramide je bilo “Djedefreovo zvezdano nebo”.

Da li je moguće da kao što Brien Foerster sugeriše da je piramida u Abu Ravashu bila jedna od mnogih drevnih „elektrana“ koje su podigle drevne kulture pre hiljadu godina?

A ako je zaista bila, šta je prouzrokovalo da se vrh raznese? Da li je moguće da je piramida u Abu Ravashu eksplodirala pre nekoliko hiljada godina, zbog destabilizacije celog energetskog sistema?


Preporuka:  6 Najradioaktivnijih mesta na Zemlji


Ili postoji drugo objašnjenje?

Slike ovog lokaliteta možete pogledati ovde.

ZANIMLJIVOST:

www.svettajni.com

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti