Drevni umovi 

Evo kako je Nikola Tesla zamišljao futuristički NLO

Nikola Tesla se smatra jednim od najinovativnijih i najtajanstvenijih ljudi koji su ikada živeli. Da Tesla nije izmislio i istražio sve što je radio u svoje vreme, naša tehnologija bi danas bi bila znatno gora.

Ali, da li postoji nešto više oko Tesle? Da li je imao kontakte sa vanzemaljcima kao što je javno tvrdio?

On je jedan od najneverovatnijih pronalazača koje je naša civilizacija ikada poznavala, a njegovo znanje i ideje su otišle daleko izvan onoga što je poznato i prihvaćeno u njegovom životu.

Tesla je bio genije, a njegovi pronalasci i ideje nisu imali granice. Pre više od stotinu godina, tokom prve decenije dvadesetog veka, Tesla je podneo zahtev za patentiranje posebnog aviona, koji je on nazvao “prvim letećim tanjirima na svetu”, prvim svetskim NLO-ima koje je stvorio čovek.

Metode koje su korišćene u dizajnu letećeg tanjira odgovarale su opisima onih koji su tvrdili da su videli NLO iznutra: sa diskoidnim kondenzatorom dovoljne veličine da obezbedi dovoljno potiska za letenje, dok su drugi mali kondenzatori dozvolili da kontrolišu smer kretanja letećeg tanjira na koji je dodao žiroskopski sistem stabilizacije i električnu „pogonsku“ kontrolu.

I ako sve to nije dovoljno, Tesla je imao više; unutrašnjost broda je opremljena ravnim ekranima i vanjskim video kamerama za mrtve tačke pilotu.

Teslin NLO ima oči, a one su napravljene od elektro-optičkih sočiva, raspoređenih u kvadrante, što je pilotu omogućilo da vidi sve.

Ekrani i monitori nalaze se na konzoli na kojoj pretraživač može posmatrati sva područja oko vozila, a Teslin neverojatan izum uključuje povećana sočiva koja su mogla da budu korišćena bez menjanja položaja.

U osnovi, radi se o neverovatno dobro dizajniranom avionu koji smo danas uspeli izgraditi. Ili smo ga već izgradili? Šta se desilo sa ovim izumom? Zašto ne letimo u svemir sa Teslinim neverovatnim izumom?

Dok je patent bio odobren, imao je manu: budući da avion nije uključivao sopstveni izvor energije, trebalo je da bude napunjen kulama bežičnog prenosa, Teslini izvori „slobodne energije“.

Nedostatak finansijskih sredstava doveo je do napuštanja razvoja kula, tako da je na kraju i brod pao u tamu, a Teslin NLO nikada nije napravljen.

Ali čekajte malo, baš nikad?

Ne budite tako sigurni jer je američka tajna služba zaplenila sve patente koji su pripadali Tesli nakon njegove smrti “iz razloga nacionalne sigurnosti”.

Sada, ako su Tesline ideje bile lude kako su ih neki kategorizirali, zašto bi Tajna služba SAD-a preuzela patente iz razloga nacionalne sigurnosti?

Hmmm, razmislimo malo o tome.

Ideje velikog Nikole Tesle su neverovatne i još bolje, daleko ispred svog vremena, a mnogi njegovi pronalasci, čiji je cilj da doprinesu miru u svetu kroz pristup slobodnoj energiji, ali i vlade i finansijeri tog vremena, nisu pratili napredak Teslinog uma.


Preporuka:  Misterija kamenih kugli otkrivenih širom sveta


Godinama kasnije, nacisti su koristili njegove revolucionarne modele i tehnološke projekte (ne onako kako je on to zamišljao), a sada mnoge njegove projekte drži tajna služba, daleko od očiju javnosti.

Evo kako izgledaju nacrti NLO-a, klikni ovde.

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

 

Image by Matt Blythe from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti