Drevni umovi 

Misterija Nostradamusovih proročanstva

Zivimo u svetu laži, obmana, ratova.. Živimo u svetu otudjenosti i straha. Tokom života, postavljamo sebi pitanje: “Kakva nas to budućnost čeka?”

Zašto nas zanima buducnost? Zašto se ne fokusiramo na sadašnjost? Glavni razlog zašto nas zanima budućnost jeste zato što je ona neizvesna i puna misterija.

Tačno.

Jedan od poznatih proroka, ako tako možemo da ga nazovemo, jeste Mišel de NotrDam, poznat kao Nostradamus.

Zbog čega je on značajan? Imao je drugačiji pristup predvidjanju budućih radnji. Ono što je veoma interesantno jeste to da on nije spominjao tačan datum u budućnosti kada će se nešto desiti, već je isticao važnost da će dogadjaj koje je predvideo zaista desiti.

On smatra da datumi pripadaju čoveku i imaju relativan značaj, dok su činjenice važne.

Neka od njegovih predvidjanja su:

  • Predvideo početak i kraj prvog svetskog rata.
  • Predvideo početak drugog svetskog rata (i tačnu godinu).
  • Predvideo pojavu i razvoj moderne tehnologije (avion, tenk, podmornice, svemirska dostignuća).

 

Ova otkrića, kao i mnoga druga (koja su se obistinila), skrenula je paznju javnosti da su Nostradamusova prorocanstva zaista istinita.

Mnogi su pokušavali da protumače njegove teorije, predvidjanja. Pokušavali su da shvate kako je Nostradamus uspeo da predvidi razne dogadjaje svetskih razmera.

Jedan od njih je i Rusou. Prema njegovim tumačenjima, nama se ne piše svetla buducnost. Zašto?

Rusou smatra da će doci do velikog rata u kome će ceo svet ispaštati, a da će se i sam pocetak tog rata voditi na Evropskom kontinentu. Zanimljivo.

Prema tumačenju Nostradamusovih predvidjanja, Rusou smatra da će mnogi evropski gradovi biti uništeni, a da će na čelu katoličke crkve u Vatikanu vladati  3 pape – Italijan, Nemac i Grk.

Veoma interesantno.

Nostradamusov tumač Rusou smatra da će vlast imati katolička crkva, odnosno jedan oblik katoličke vere. Poznato je da bar za sada Katolička vera ne samo da nije primarna već ima dosta neprijatelja i unutar same crkve.

Da li to znači da nas u budućnosti očekuje raspad i raskol katoličke crkve? – Sve je zaista moguće.

Jedna od zastrašujućih predvidjanja jeste i ta da je Antihrist već medju nama. Smatra se da je rodjen pre 1980.-e godine, a da se te godine prvi put pojavljuje u javnosti.

Jedna kometa koja je u tom periodu prolazila pored naše planete je nagovestila njegov dolazak.

Da li verujete u ove tvrdnje? Koliko su one zaista tačne? Da li treba da se plašimo budućnosti? Da li su buduće generacije osudjene na propast? Da li mi mozemo da utičemo na sam razvoj dogadjaja?


Preporuka:   38 Zanimljivih činjenica za koje možda niste znali


Vreme će otkriti istinitost njegovih predvidjanja.

www.svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Photo by Giallo from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti