Drevni umovi 

Misterija zvana Bajan Kara Ula

Tokom decenijskog istraživanja, uloženog truda i rada, arheolozi dolaze do fascinantnih otkrića. Postoje hiljade lokacija na planeti gde su vršena i gde se vrše istraživanja koja mogu promeniti ugao gledanja svega oko nas.

Jedna od njih je i istrazivanje Bajan Kara Ula. Ova priča vas vodi u planinski Tibet.

Sigurno se pitate: ’’ Šta je toliko zanimljivo na tim prostorima?’’

Ako bi vam odgovorio da su na ovom području pronadjeni skeleti koji ne pripadaju ljudskoj i životinjskoj vrsti, da li bi vas to zanimalo?

Godine 1938.-e kineski arheolozi su na granici Kina-Tibet otkrili skelet koji nimalo ne podseca na ljudski. Zanimljivo. Ova lokacija je veoma interesantna za arheologe i naučnike, prvenstveno zbog ovih fascinantnih skeleta,ali to nije jedino otkriće na ovim prostorima.


Preporuka:  6000 godina star spomenik krije poruku vidljivu samo noći


Pored skeleta otkrivene su letelice za koje se pretpostavlja da su vanzemaljskog porekla. Da li to znači da su vanzemaljci posećivali ovu oblast i kada?

Godine 1962.-e naučnici su uspeli da dešifruju priču. Pre 12.000 godina, na ovom lokalitetu je došlo do pada vanzemaljske letelice. Zanimljivo je to da ovaj lokalitet (Bajan Kara Ula-planinski venac) zapravo bogat pećinama.

Zašto su nam pećine toliko bitne u ovoj priči?

Pećine su veoma zanimljive, prvenstveno jer  su u njima otkrivene grobnice. To su bile precizno uredjene grobnice.

Što se samog skeleta tiče, njihova tela su bila  kratka, a lobanja velika. Nemacki istraživač Hartvig Hausdorf potvrdjuje postojanje ovih letelica i skeleta.

Ono sto upotpunjuje ovu misteriju, jesu i diskovi koji su otkriveni zajedno sa skeletom. Otkriveno je više stotina diskova. Smatra se da su to knjige/zapisi. Danas je veoma teško obnoviti sva ova istraživanja.

Svi eksponati koji su otkriveni na ovom lokalitetu, nalaze se u Pekingu (Kina). Danas se suočavamo sa brojnim negiranjem postojanja ovih diskova.

Austrijski inzenjer Ernst Vagerer uspeo je 1974.-e da fotografiše 2 diska, ali vec 2 decenije kasnije, mnogi naučnici/arheolozi/istraživaci koji žele da saznaju nešto više o ovim diskovima, sve teže i teže dolaze do informacija.

Postoje nagadjanja da ova bića potiču sa planete u Sirijus sistemu koji je udaljen 8 miliona svetlosnih godina od naše planete. To je inace najsjajnija zvezda na nebu.

Da li to znači je sistem Sirijus dom vanzemaljskih bića? Da li smo na tragu novog otkrića? Ako dokažu ove informacije, nama preostaje da unapredimo našu svemirsku tehnologiju koja bi nas dovela do sistema Sirijus.

Zvuči zaista neverovatno? Sve je moguce.

Danas je veoma teško dobiti neke informacije o ovim otkrićima. Možemo reći da je to nemoguća misija. Osobe koje znaju o ovim otkricima, danas ćute i negiraju svaku činjenicu koja je direktno povezana sa Bajan Kara Ula.

Zašto? Ko to ne želi da javnost bude upoznata sa ovim otkrićem?

Photo by Wouter de Jong from Pexels 

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti