Drevni umovi 

Pikatriks – Drevni rukopis koji nas uči kako da dobijemo energiju iz kosmosa

Kroz ovaj drevni rukopis čitalac može da privuče i usmeri energiju kosmosa tako da se određeni događaj razvija prema volji praktikanta, zodijačkoj magiji; za koje se kaže da pomaže da se precizno dominira kroz silu univerzuma – prirodu i njeno okruženje.

Pikatriks objašnjava ne samo kako da stvori i sprovede magične statue i talismane, već čak govori o čitavim gradovima izgrađenim na principima astrološke magije.

Pikatriks – kako se danas zove – je drevni magični grimoar od 400 stranica koji je prvobitno napisan na arapskom jeziku pod naslovom “Gẖạyẗ ạlḥkym Ghaiat al-iakim”.

Stručnjaci smatraju da je nastao u 11. veku, iako neki tvrde da je nastao u prvoj polovini 10. veka. Rad je podeljen u četiri knjige, a prikazuju izrazito odsustvo sistematskog izlaganja.

U trinaestom veku, kralj Kastilje Alfonso X (poznat i kao Alfonso “Mudri”) naredio je prevod drevnog teksta na španski jezik. Prevođenje na latinski je steklo značajnu popularnost u Evropi između XV i XVIII veka.

Iako se kaže da je kastiljska verzija izgubljena, latinski prevod (Liber Picatrik) se proširio se širom Zapada i postigao značajan uspeh između petnaestog i osamnaestog veka.

Veruje se da je Pikatriks napisao Abu Maslama Muhammad ibn Ibrahim ibn Abd al-da’im al-Majrit, astronom, matematičar i alhemičar iz Al-Andalusa koji je želio prikupiti svo znanje o Bliskom istoku.

Arapski istoričar, Ibn Khaldun, pripisao je autorstvo Pikatriksa (pozivajući se na originalnu arapsku verziju, pod naslovom ataiat al-iakim) matematičaru al-Majritiju, koji je umro između 1005. i 1008. godine.

Mnogi smatraju da je autor čarobnog grimoara pripisana zapravo nepoznatom učeniku misteriozne bliskoistočne magijske škole – uglavnom zbog stila u kojem je predstavljen rad koji izgleda kao neka vrsta beležnice – tajanstveni grimoar je bio izuzetno popularan i obećao da će naučiti svog čitatelja, između ostalog, kako da dobije energiju iz planeta kosmosa.

Mnogi autori sumiraju rad kao „najtemeljitije izlaganje nebeske magije na arapskom“.

Sadržaj ovog drevnog magičnog grimoira je fascinantan I u njemu nalazimo referencu na talismansku magiju i astrološke reference na životinje, biljke, metale, kamenje itd.

Kroz njih, čitalac može da privuče i usmeri energiju planeta tako da se određeni događaj razvija prema volji praktikanta, zodijačnoj magiji za koju se kaže da pomaže u ovladavanju i dominaciji sa preciznošću – kroz silu univerzuma – čak i prirodu i okolinu.

Drevni magični grimoar takođe daje uvid u numerološke i lunarne kalendare koji bi navodno pomogli u planiranju rituala uzimajući u obzir najodgovorniji trenutak tako da energija univerzuma favorizuje rezultat.

Međutim, u tajanstvenom čarobnom grimoaru postoji više od numerologije i astrologije.

Ovaj drevni tekst sadrži različite bizarne recepte za bezbrojne čarolije koje su morale biti sastavljene koristeći opasne sastojke kao što su hašiš, opijum i druge psihoaktivne biljke koje su korišćene u velikim količinama za izazivanje izmenjenih stanja svesti i astralnih putovanja.

Ako je, s druge strane, namera bila da kontaktiramo duhove i ovladamo snagama duhova, onda su sastojci koji su se morali koristiti bili različiti: krv, urin, ušni vosak, suze i pljuvačka.

Zanimljivo je da Pikatriks objašnjava ne samo kako da stvori i potisne magične statue i talismane, već čak govori i o čitavim gradovima izgrađenim na principima astrološke magije.


Preporuka: 8 teorija koje potvrđuju postojanje paralelnih univerzuma


Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by LwcyDesign from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti