Drevni umovi 

Preuzmite digitalnu verziju misterioznog Vojničevog rukopisa BESPLATNO na Svettajni.com

Tokom vekova vrhunski vojni razbijači šifra, lingvisti, istoričari i nebrojeni drugi naučnici pokušali su da ga dešifruju, ali svi su propali.

Misteriozni Vojničev rukopis, drevni rad za koji se veruje da datira iz ranog 15. veka, pisan abecedom koju niko nije mogao dešifrovati, sada je dostupan za preuzimanje.

Po mišljenju mnogih koji su imali priliku da prouče čudni rukopis, on sadrži dijagrame potpuno neprepoznatljivih biljnih vrsta i nebeskih karti.

Voiničev rukopis je uveden u savremeni svet 1912. godine kada ga je kupio trgovac antikviteta Vilfried Voinich. Prema analizi, pisanje rukopisa Vojnič sadrži oko 25 različitih znakova napisanih s leve na desnu stranu.

Utvrđeno je da je tekst tečno pisan kao da je autor tajanstvenog teksta znao jezik do savršenstva, za razliku od nekoga ko prevodi šifrovani tekst, koji bi stao nakon pisanja svakog karaktera.

Pošto sadrži jezik koji se ne može naći nigde drugde na planeti i imajući u vidu činjenicu da drevni rukopis opisuje zvezdane karte koje su nama nepoznate, mnogi su sugerisali da je Voiničev rukopis moglo stvoriti biće koje ne potiče sa Zemlje.

Ova teorija je, međutim, najmanje verovatna od svih njih.

Ali, dok neko zapravo dešifruje tajanstveni rukopis, sve što možemo da uradimo je da se zapitamo šta je to u stvari. Sada, zahvaljujući archive.org, digitalna verzija tajanstvenog rukopisa je besplatno dostupna na internetu.

Sada kada čitava planeta može pristupiti tajanstvenom rukopisu, možda će neko dati više informacija o tome, pomažući nam da dešifrujemo jedan od najzagonetnijih drevnih rukopisa ikada otkrivenih na planeti Zemlji.


Preporuka:  Paralela 33 – Globalni krug okružen najvećim tajnama


Uživajte i ne zaboravite da ga podelite sa prijateljima i porodicom, možda će ga neko napokon dešifrovati, i pomoći nam da shvatimo ko je to napisao, koja je njegova svrha i koji su jezik i pismo korišćeni za pisanje.

Pogledajte ili preuzmite Vojničev rukopis BESPLATNO ovde.

Svettajni.com

Photo source: pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti