Drevni umovi 

Vanzemaljske poruke Nikole Tesle

Nije tajna da postoje brojni pronalasci poput radio mašina koja su sposobne da tragaju za vanzemaljskim životom.

FBI je zaplenio dokumente, uključujući brojne izume koji su bili daleko ispred Teslinog vremena, moguće tajne tehnologije, uključujući i verziju svog čuvenog bežičnog predajnika koji bi mogao slati radiovalove fokusirane na udaljene tačke solarnog sistema.

Neki ljudi se pitaju da li mu je um postao pomalo varljiv.

Istina je da je Tesla tokom svog života bio zainteresovan da razvije tehnologiju za kontakt sa vanzemaljskom inteligencijom i verovao je da je bar jednom otkrio vanzemaljski signal.

Od 1896. godine, Tesla je verovao da bi se njegova verzija čuvenog bežičnog predajnika mogla koristiti za kontaktiranje inteligentnih bića na drugim planetama.

U leto 1899, dok je radio u svojoj laboratoriji u Kolorado Springsu, Tesla je verovao da je uočio niz numeričkih kodova u kosmičkim radio signalima, koje je on protumačio kao znak inteligencije koji potiče iz našeg solarnog sistema.

Da li je moguće da je Tesla u stvari primio vanzemaljsku poruku? Ako je tako, odakle je došao?

Crveni krst je zamolio Teslu da predvidi najveće moguće dostignuće čoveka u narednom veku. Pismo ispod je bio njegov odgovor.

Sledi preko potreban transkript:

Retrospektiva je veličanstvena, perspektiva je inspirativna: mnogo toga se može reći za oba. Ali jedna ideja dominira mojim umom. Ovo – moje najbolje, moje najdraže – je za vaš plemeniti cilj.

Posmatrao sam električne akcije, koje su se činile neobjašnjivim. Iako su bili slabi i neizvesni, dali su mi duboko uverenje i predznanje, da će se sva ljudska bića na ovoj planeti, kao jedno, okrenuti oči prema svemiru iznad, s osećajem ljubavi i poštovanja, oduševljeni radošću vesti:

“Braćo! Imamo poruku iz drugog sveta, nepoznatog i udaljenog. Čita: jedan… dva… tri… ” Zanimljivo, Tesla nije bio jedini koji je verovao da je primao poruke od bića sa drugog sveta.

Marconi, koji se u istoriji spominje kao izumitelj radija, iako ga je Tesla patentirao nekoliko godina ranije nego Marconi, takođe je primio “poruke” s drugih planeta, ali su Marconijeve poruke odbačene kao jednostavna smetnja.

Teslin slučaj bio je složeniji. Godine 1937. Nikola Tesla je rekao:

„Većinu svog vremena u prošloj godini posvetio sam usavršavanju novog malog i kompaktnog aparata kojom se energija u znatnim količinama sada može probijati kroz međuzvezdani prostor na bilo koju udaljenost bez ikakve disperzije.“ (NewYork Times,11. jul 1937.)

Zanimljivo, 1970-ih L.G. Lawrence (terenski menadžer Instituta Ecola) otkrio je komunikaciju sa vanzemaljskim bićima:

“29. oktobra 1971. godine … dok je sprovodio eksperimentalne RBS [Remote Biological Sensing] , naši organski instrumenti su presreli niz očigledno inteligentnih komunikacionih signala (uski razmaci i diskretni impulsni intervali).

Ovaj fenomen je prevagnuo nešto više od 33 minuta…. “Sličan fenomen je uočen 10. aprila 1972. godine. Očigledni signali, pored naizgled slabijih, izgleda da se prenose u velikim intervalima od nedelja do meseci, možda i godina.

Fenomen slabog, koherentnog, binarnog tipa je zabeležen tokom slušnog monitoringa…. Intervali između brzih serija pulsnih vozova kretali su se od 3 do 10 minuta.

Inženjer Greg Hodovec je 1980. godine uspeo da potvrdi neke od Teslinih tvrdnji zasnovanih na sopstvenoj teoriji dok je eksperimentisao sa detektorom gravitacionog talasa (GVD) svog sopstvenog dizajna.

Do 1988. godine, Hodovanec je izjavio:

“…Takvi signali se danas primaju jednostavnim modernim detektorima signala skalarnog tipa, a koherentne modulacije se “čuju” u pozadinskom zračenju. Povremeno se čuju i ekvivalenti koda E, N, A ili K, ali najtrajniji odgovor je SE, SE, itd.”

Svaki detektor buke tipa l/f će odgovoriti na ovu pozadinsku modulaciju.

Međutim, eksperimentator mora biti oprezan da ne stvara ove odgovore na „lokalnom“ nivou svojim ili drugim lokalnim akcijama.


Novi video DANAS  u 17:30h na Youtube kanalu Svet tajni


Na primer, detektori će takođe reagovati na otkucaje srca, akcije disanja, lokalne pokrete, kao i moguće psihičke efekte. Detektori se lako izrađuju i eksperimentator treba lako da reprodukuje ove rezultate. ”

Svettajni.com

Image by www_slon_pics from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti