Geoinženjering 

Bog će biti zamenjen veštačkom inteligencijom kao novom religijom

Hoće li Bog, religija, preživeti nauku? Ili će se nova religija, zasnovana na nauci, veštačkoj inteligenciji, pojaviti i preuzeti društvo?

Prema Danu Braunu, autoru nebrojenih bestselera, samo je pitanje vremena kada će Bog biti zamenjen veštačkom inteligencijom, I to kada se pojavi nova religija stvorena kompjuterom.

Američki autor je ubeđen da će Religija kakvu znamo biti okončana kada veštačka inteligencija stvori potpuno novi oblik kolektivne svesti.

Autor Da Vinči koda veruje da će tehnološki napredak i brz razvoj veštačke inteligencije transformisati naše razumevanje reči „božansko“.

Tokom intervjua na sajmu knjiga u Frankfurtu, Dan Braun je rekao kako njegovo predskazanje ne mogu pozdraviti klerici, ali on poziva na veću harmoniju između religije našeg sveta i onih koji ne veruju.

„Hrišćanstvo, judaizam i islam dele jedno evanđelje, slobodno, i važno je da svi to shvatimo. Naše religije su mnogo sličnije nego što su različite. Počećemo da pronalazimo naša duhovna iskustva kroz naše međusobne veze. Naša potreba za onim spoljašnjim bogom, koji se nalazi tamo i sudi nam … će se smanjiti i na kraju nestati ”, rekao je gospodin Braun.

Da li biste obožavali Veštačkog Boga?

Gospodin Braun predviđa pojavu: “Neke vrste globalne svesti koju mi opažamo i koja postaje naše božansko”.

Braun je došao nakon što je objavio svoj najnoviji roman “Origin”, peti u seriji nakon popularnog lika Roberta Langdona, protagonista “Da Vinčijevog koda”, koji je dovodio u pitanje istoriju hrišćanstva.

Govoreći na Sajmu knjiga, gospodin Broun je rekao da je njegov najnoviji roman inspirisan pitanjem “Hoće li Bog preživeti nauku?”, dodajući da se čovečanstvo nikada nije susrelo tamo gde je sada, barem u smislu religije.

Autor je dodao:

“Da li smo danas naivni da verujemo da će Bog sadašnjosti preživeti i biti ovde za stotinu godina?”

Braunovi komentari su veoma interesantni ako pogledamo veću sliku. Ne tako davno, neki od najuticajnijih svetskih naučnika i biznismena izrazili su strah u vezi s veštačkom inteligencijom i tempom koji se razvija.

Profesor Stiven Hoking upozorava da veštačka inteligencija može biti naša najveća katastrofa.

“Ukratko, uspeh u stvaranju AI mogao bi biti najveći događaj u istoriji naše civilizacije”, rekao je prof. Hoking.

“Ali to bi moglo biti i poslednje, ukoliko ne naučimo kako da izbegnemo rizike. Pored koristi, AI će takođe doneti opasnosti, kao što su moćna autonomna oružja, ili novi načini da malobrojni ugnjetavaju većinu. To će doneti velike smetnje našoj ekonomiji. A ubuduće, AI može razviti svoju volju – volju koja je u sukobu sa našom,” rekao je profesor Hoking u prošlosti.

AI je već religija Obožavanje mašine, I ona je već stvarnost.

Bivši Google inženjer – Anthoni Levandovski – namerava da stvori prvu futurističku religiju na Zemlji, zasnovanu na obožavanju veštačke inteligencije.

Ovaj verski projekat nazvan Put budućnosti polazi od svojih početaka 2015. godine, a Levandovski se smatra njegovim osnivačem.

“Moralni” cilj, u skladu sa njihovim vlastitim osnivačkim statutima, bio bi da doprinesu poboljšanju društva obožavanjem božanstva osnaženog veštačkom inteligencijom.


Preporuka:  Misterija nestalog vrha Keopsove piramide


Budućnost je već stigla.

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Photo by geralt from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti