Geoinženjering 

(INTERVJU) Ilon Mask priča o Vanzemaljcima, Matriksu, Tehnologiji i Budućnosti

Pogodite šta? Verovatno živimo u masovnom simuliranom univerzumu koji je stvorila napredna civilizacija, barem tako kaže Ilon Musk.

Tesla i CEO SpaceX Ilon Musk smatra da je vrlo verovatno da ćemo živeti u jednom od mnogih simuliranih univerzuma stvorenih od strane naprednije vanzemaljske civilizacije.

Postoje mnogi naučnici koji veruju da univerzum u kojem živimo može zapravo biti ogromna simulacija, veliki softver gde mi svi živimo u matričnom okruženju.

Postoji mogućnost da smo deo masovne vanzemaljske simulacije.

Prema mišljenju Maska, s obzirom na to da je svemir star oko 13.800 miliona godina, moguće je misliti da bi tehnološki razvijena civilizacija mogla stvoriti niz “različitih simulacija” koje, kako on uverava, možemo nazvati “stvarnost” ili “multiuniverzum” .

A kada razmislite o tome, to zapravo ima smisla.

“Ako uopšte pretpostavite bilo kakvu stopu poboljšanja, onda se igre neće razlikovati od stvarnosti, ili će se civilizacija završiti. Jedna od te dve stvari će se dogoditi “, rekao je Mask.

“Zato smo najverovatnije u simulaciji, jer mi postojimo.” “Mislim da je najverovatnije – ovo je samo verovatnoća – da ima mnogo, mnogo simulacija”, dodao je on.

Mask je prilično dobro razvio svoju teoriju vanzemaljske simulacije i izgleda da je bolje razume od drugih naučnika koji razmišljaju o takvoj mogućnosti.

Prema mišljenju Maska, “podloga” iz koje bi se pojavile ove simulacije je vrlo dosadna u poređenju sa samim izumljenim univerzumima i on je kao primer dao stvari koje su izumeli ljudi u videoigricama i filmovima, koje je opisao kao “destilaciju” onoga što je zanimljivo za život. ”

“Zašto biste napravili simulaciju koja je dosadna? Napravili biste simulaciju koja je mnogo zanimljivija od baze stvarnosti “, rekao je Mask

Različiti univerzumi, različite simulacije Mask smatra  teoriju da napredna vanzemaljska civilizacija može stvoriti hiljade “lažnih” univerzuma pod njihovom kontrolom.

Ako je tako, prema zagovornicima ove teorije, bilo bi vrlo teško da stanovnici te simulacije budu svesni toga, jer bi svako dokazivanje koje bi mogli otkriti verovatno unapred dogovoreno i podržano od strane njihovih tvoraca.

Drugim rečima, ako živimo u naprednoj, masivnoj simulaciji kosmičkih razmera, verovatno malo toga možemo učiniti da potkrepimo teoriju.

Možda nikada nećemo saznati da li živimo u simulaciji, ili ako se sve što se dešava oko nas je zapravo stvarno.

Međutim, pored govora o univerzumu I simuliranim naprednim vanzemaljskim civilizacijama, u intervjuu, Mask spominje i tunelski sistem za smanjenje prometa saobraćaja u velikim gradovima, neregulisane i nekontrolisane veštačke inteligencije, kao i mogućnost čovečanstva da istražuje druge svetove u budućnosti.

Musk je takođe govorio o Tesli i izrazio potrebu da ljudska bića treba da prestanu da koriste fosilna goriva zbog negativnog uticaja na životnu sredinu, praksu koju je nazvao “najgluplji eksperiment u istoriji čovečanstva”.


Preporuka:  Kako bi izgledao život na Marsu?


“Ne treba to da radimo.”

“Znamo da je održiva energija krajnja tačka. Zašto onda radimo ovaj eksperiment? To je lud eksperiment. To je najgluplji eksperiment u ljudskoj istoriji. ”

Ilon Mas je takođe pričao o tome kako treba da napustimo našu planetu, otkrijte to u video klipu OVDE.

Photo by Felix Mittermeier from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti