Geoinženjering 

Misteriozne vrste koje će biti dominantne na Zemlji u budućnosti

Kako mislite da će naša planeta izgledati u budućnosti? U narednih hiljadu godina, da li mislite da će se stvari promeniti na Zemlji?

Postoji mogućnost da ćemo se do tada susresti sa drugim inteligentnim vrstama u svemiru, takođe je vrlo verovatno da ćemo naseliti druge planete i moguće druge solarne sisteme, ali šta će se desiti sa životom na Zemlji?

Prema naučnicima, moguće je da ljudska bića više neće biti dominantna vrsta na planeti Zemlji, jer će se pojaviti druge vrste.

Predstavljamo 6 budućih dominanthih vrsta-bića na našoj planeti.

Životinjsko carstvo

Kanadski bioetičar Džordž Dvorski tvrdi da ljudska bića imaju moralni imperativ da povećaju nivo inteligencije drugih bića, naravno, čim naša tehnologija dozvoli da to učinimo.

Stručnjaci ističu da je neophodno pomoći životinjama da razumeju, dovodeći do kraja “nepoštenu” prednost koju čovek ima nad njima.

Da li je moguće da se životinje mogu pobuniti protiv ljudi?

Roboti

Zbog sve većeg razvoja molekularne nanotehnologije, postoji mogućnost, prema nekim tvrdnjama, da će ljudska rasa nestati i da ćemo biti žrtve minijaturnih robota koji bi mogli nekontrolisano konzumirati sve što postoji na planeti.

Ovaj termin je skovao je pionir nanotehnologije Eric Drekler u svojoj knjizi Engines of Creation iz 1986. godine.

Genetski inženjering

Prema naučniku Francis Fukuiami, “transhumanizam”, tj. poboljšanje ljudi kroz genetski inženjering je izuzetno opasno.

On i drugi stručnjaci tvrde da bi “transhumanizam” značio kraj jednakosti i liberalnih ideja koje bi omogućile ljudima sa višim materijalnim resursima da “dizajniraju” decu sa “superiornim” sposobnostima.

Veštačka inteligencija

Stručnjaci kao što su Stiven Hoking i Ilon Mask, slažu se oko razvoja veštačke inteligencije, koja bi, prema njima, mogla zameniti ljude.

Primitivni oblici ove inteligencije bili su korisni, ali sledeći korak ka razvijenijoj inteligenciji mogao bi značiti kraj čovečanstva.

„Ljudska bića sa svojom ekstremno sporom biološkom evolucijom ne bi bila u stanju da se takmiči sa veštačkom inteligencijom i tako bi ih zamenila“

Novi oblik ljudi

Iako većina istraživača smatra da je to malo verovatno, postoji mogućnost da, s obzirom na evolucijski proces ljudi, u budućnosti nova vrsta može nastati na planeti Zemlji.

Naseljavanje drugih zvezdanih sistema i planeta otvara brojna vrata i može pružiti neophodne uslove za pojavu nove humanoidne vrste, koja se može prilagoditi različitim planetarnim uslovima.

Vanzemaljci

Šta bi se dogodilo da se danas susretnemo sa stranim bićima? Da li bi došli u miru?

Možete zamisliti da vrsta koja je sposobna za međuplanetarno putovanje ima veoma naprednu tehnologiju.


Preporuka:  Priča o čoveku koji živi večno


Njihovo oružje moglo bi se prikazati previše superiornim za našu “primitivnu” odbranu. Neki ufolozi veruju da bi vanzemaljci uništili ljudsku vrstu.

www.svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti