Geoinženjering 

NASA finansira grupu naučnika koji kreiraju vanzemaljsku DNK

NASA nije zadovoljna samo traženjem vanzemaljaca koji posećuju Zemlju ili nam šalju poruke sa svojih planeta… već su krenuli u kreiranje vanzemaljske DNK.

Šta bi moglo poći po zlu?

Dugo vremena smo imali nagoveštaje da je život evoluirao od G, A, T, C. Stiveova četiri slova [S, P, Z, B] su, barem u smislu stabilnosti, na svaki način ekvivalentna četiri slova prirode.

Ovo je jednostavan opis kako je Stiven A. Benner, sintetički biolog u Fondaciji za primenjenu molekularnu evoluciju u Gainesvilleu na Floridi, udvostručio broj hemijskih blokova (adenin (A)). , citozin (C), gvanin (G) i timin (T)) ili nukleotidi koji čine celokupnu DNK dodavanjem sintetičkih hemijskih para purina (P, B) i pirimidina (Z, S) da bi se dobila sintetička DNK nazvana “hachimoji DNK” od japanskih reči osam (hachi) i slova (moji).

Istraživanje je nedavno objavljeno u časopisu Science i finansirano je od strane NASA-e, gde su mediji izjavili da je to zaista velika stvar.

“Detekcija života je sve važniji cilj NASA-inih planetarnih naučnih misija, i ovaj novi rad će nam pomoći da razvijemo efikasne instrumente i eksperimente koji će proširiti opseg onoga što tražimo.”

Lori Glaze, vršilac dužnosti direktora NASA-inog odseka za planetarne nauke, objašnjava da to u suštini dokazuje da na drugim planetama ili mesecima u našem Sunčevom sistemu i dalje mogu postojati drugi oblici DNK.

I da, Bennerov tim je kreirao pravu DNK od 8 slova koja se može porediti sa RNK  kako bi prenela svoju genetsku informaciju u proteine neophodne za život.

I to nas vraća na pitanje: “Šta bi moglo poći po zlu?”

“Počinjemo da ga smatramo” kriptogenetikom “. Proširena abeceda vam daje mogućnost da sve veće, bolje, jače i brže stvari učinite u globalu.

Poput čega?

Biohemičar Univerziteta Teksas Andrev Ellington, koautor studije, otkriva u Natureu da je razvio enzime kako bi pretvorio hachimoji DNK u RNK u njegovoj laboratoriji i napravio lanac sintetske RNK koji nalikuje sekvenci pronađenoj u španatu.

Sintetički spanać koji se oslobodio u okruženju uništio je svetske useve i odveo čovečanstvo do izumiranja?

Ne još, ali Benner ima više plemenitih uzroka – on je napravio hachimoji RNK koji se može pronaći i vezati se za tumore jetre i stanice raka dojke, i predviđa se dan kada može pomoći u otkrivanju virusa ili toksina iz okoline.

Da li je ovo stvarno vanzemaljska DNK?

Ako vaša definicija „vanzemaljaca“ „nije pronađena u prirodi na Zemlji“, onda je odgovor da. I to je samo početak.

Floid Romesberg, hemijski biolog sa Scripps Research Institute u La Jolla, Kalifornija, nije bio deo studije, ali je rekao da to otvara mogućnost da se stvori DNK s deset ili 12 slova, što zahteva potrebu da se nauče više japanskih brojeva.

Ali osam je već velika stvar.

“To je već udvostručilo ono što priroda ima.” Nešto što priroda nema, iako je finansira NASA, u rukama je korporativnih entiteta koji bi je lako mogli zadržati za sebe. Ako se to dešava ovde, to se dešava i na drugim mestima.


Preporuka:  Stvari koje ne bi trebalo da postoje na Zemlji


Šta bi moglo poći po zlu?

Ili je već pošlo?

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

HVALA VAM!

Image by kalhh on Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti