Geoinženjering 

Projekat CIA-e: Kontrola mozga na životinjama

1963. godine CIA je eksperimentisala sa uređajima za implantaciju u mozgu pasa kako bi kontrolisala kretanje, uticala na njihove radnje i možda čak i nadgledala na ljude.

Specifični cilj istraživačkog programa je ispitivanje mogućnosti kontrole ponašanja psa na otvorenom polju pomoću daljinskog pokretanja električne stimulacije mozga.

Mnogi svetski mediji su otkrili poverljive dokumente iz 1963. godine koje je primio John Greenevald, osnivač Crnog trezora, ogromno skladiše tajnih dosijea o svim vrstama predmeta dobijenih u okviru Zakona o slobodi pristupa informacijama.

Dugo čekanje potvrđuje i tajnost ovih vladinih projekata i strpljenje koje je potrebno na zahteve za obradu.

U ovom slučaju, Greenevald je proveo 20 godina pokušavajući da dobije pristup dosijeima o ovim eksperimentima za kontrolu mozga koji se sprovode u (ništa čudno) projektu MKUltra.

MKUltra je zloglasni projekat koji je pokušao da manipuliše umovima ljudi koji koriste lekove, hipnoze, izolaciju, zlostavljanje i druge oblike mučenja.

Prema dokumentima objavljenim kao fajl C00021825, šest pasa imalo je elektrode ugrađene “u potpunosti u slivu zubnog cementa na lobanji”.

Ti provodnici su ubačeni ispod pseće kože i pričvršćeni za spoljašnje snopove sa baterijskim pakovanjem i stimulatorom mozga.

Ovakav sistem zavisi od njegove efikasnosti na dve osobine električne stimulacije koja se isporučuje određenim dubokim lažnim strukturama mozga psa: dobro poznati efekat nagrade i tendencija takve stimulacije da se iniciraju i održavaju u pravcu koji prati nastavak isporuke stimulacije.

Pismo napisano 1967. godine  zajedno sa izveštajem iz 1965. godine (pod nazivom “Određivanje daljinskog upravljača uz nagrađivanje električnih stimulacija mozga”) nazvao je projekat kontrole uma uspešnim.

Iako je bio ograničen zbog tada opsega kontrolnog uređaja – “100 do 200 jardi, najviše” – i nedostatak obližnjih polja pogodnih za testiranje (čak i tada je bilo teško pronaći ljude da pokupe pseći izmet), oni su eksperiment uspešno odradili.

Šta se dogodilo sa šest pasa?

U izveštaju piše da su, nakon što su kreirani da vode, okreću i zaustavljaju u odgovoru na električne struje poslate u centre za nagrađivanje svojih mozgova, neki su pretrpeli neželjene efekte, uključujući infekcije od rezova.

Na osnovu toga kako se životinje tretiraju u drugim eksperimentima, naročito u vremenu dugo pre PETA, njihov završetak je bio tragičan za životinje.

Ono što mene lično brine jeste da su oni pre 50 godina bili u mogućnosti da kreiraju ovakve užasne eksperimente.

Svi smo upućeni u kontrolu uma ljudi, ali niko nije smatrao da će to da rade i životinjama, jer je očigledno da su i oni deo brojnih eksperimenara.

Da li postoji negde granica?

Rekao bih da ne…


Preporuka: Preko 300 videa iz oblasti misterija


www.svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti