Geoinženjering 

Radovi na mašini za primanje poruka iz budućnosti u toku

Istraživanja su došla do revolucionarne ideje koja će omogućiti čovečanstvu da prima poruke iz budućnosti.

U osnovi radi ovako… Ako imate prijatelja i želite da mu pošaljete e-mail, prvo morate imati kompjuter ili mobilni telefon koji će vam omogućiti da to učinite, bez njega ne možete pročitati poruku.

Prema rečima profesora fizike Univerziteta u Konektikatu, Ronalda Mallet-a, isti princip funkcioniše ako želite da dobijete poruku iz budućnosti.

Dok profesor Malt veruje da je fizičko putovanje kroz vreme trenutno nemoguće, on veruje da možemo da smislimo mašinu koja će nam omogućiti da primamo poruke od naših potomaka – dece koja još nisu rođena ili generacija iz bliske budućnosti mogu koristiti sličan uređaj kako bi stupili u kontakt sa nama u sadašnjosti.

Prema Hartford Courant-u, smrt njegovog oca i roman HG Velsa pod nazivom “Vremeplov”, ga je inspirisalo da prouči mogućnost putovanja kroz vreme i na kraju dođe do revolucionarne ideje koja bi nam potencijalno omogućila da primamo poruke iz budućnosti.

Mallett veruje da mašina napravljena da prima poruke iz budućnosti nešto što možemo da napravimo danas i prema njegovim teorijama, svetlost može da promeni vreme.

“Koristeći kružnu lasersku svetlost, uspeo sam matematički pokazati da to može dovesti do uvijanja prostora i vremena. Tok neutronskih spinova mogao bi da prenese binarni kod u prošlost”, profesor Ronald Malet.

Međutim, prema Mallet-u, potencijalne poruke mogu ići samo na jedan način u prošlost i one se ne mogu poslati pre stvarne izgradnje “vremenske mašine”.

Prema Malettovom proračunu, takva sofisticirana mašina, koja bi koristila lasere za okretanje vremena, koštala bi oko 250.000 dolara.

Mada mnogi drugi istraživači smatraju da je Mallettova ideja možda nemoguća, nadaju se da će uspeti u svojim projektima koji su, ako ništa drugo, revolucionarni u poređenju sa drugim istraživačima u oblasti “putovanja kroz vreme”.

Hartford Courant izveštava: Mallettova životna priča, kako je rečeno u njegovoj knjizi, privukla je pažnju reditelja Spajk Lij, koji zajedno sa scenaristom Ianom Harnarinom planira da snimi dugometražni film o Malettovom životu.

www.svettajni.com

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti