Misterije svemira 

17 Stvari koje treba da znate o Nibiru – Planeti X

Zeharija Sičin je opisao Nibiru prema sumerskoj kosmologiji kao 12. planetu. Nibiru je dom vanzemaljske rase nazvane Anunnaki koja je ekstremno napredna vanzemaljska civilizacija.

Istraživači su govorili o mogućnosti postojanja ogromne planete koja ima ekstremno čudnu orbitu oko našeg Sunca. Predstavljamo Vam 17 neverovatnih činjenica o ovoj planeti:

• Ime “Nibiru” potiče od drevnih Sumera koji su nekada naseljavali drevnu Mesopotamiju, današnji Irak. To je dvanaesta planeta koju opisuje Zeharije Sičin.

• Nibiru se takođe naziva Marduk, i dolazi u naš sistem sa ekstremnim kursom u smeru kazaljke na satu.

• Prema nekoliko drevnih tekstova iz Mesopotamije, postoje snažni dokazi koji podržavaju teoriju da Nibiru ima orbitalni period od 3600 godina. Broj 3.600 predstavljali su Sumerani kao veliki krug.

• Izraz za planetu “šar” takođe znači savršen krug ili puni krug i takođe predstavlja broj.

• Teoretičari drevnih astronauta veruju da tri koncepta – planeta / orbita / i broj 3.600 – ne može biti slučajnost.

• Čudno, periodi kraljevstva su takođe bili višestruki “šar”, 3600 godina, što je dovelo do spekulacija da je imperija povezana sa orbitalnim periodom od 3600 godina.

• NASA je identifikovala planetu sa anomalnom orbitom oko našeg Sunca; oni je nazivaju Planeta X. Vašington post i druge novinske agencije pisale su o tome 1983. i narednim godinama. Prema Vašington Postu: „Nebesko telo koje je verovatno toliko veliko kao što je džinovska planeta Jupiter, pronađeno je u pravcu konstelacije Orion.  Američki infracrveni astronomski satelit … “Sve što vam mogu reći je da ne znamo šta je to”, rekao je Gerri Neugebauer, glavni IRAS naučnik.

• R. Harrington je 1988. godine napisao veoma zanimljiv članak u Astronomskom žurnalu. Harrington je predložio da postoji planeta koja je tri ili četiri puta veća od Zemlje koja ima poziciju tri ili četiri puta dalju od Sunca od Plutona. Prema predstavljenim matematičkim modelima, smatra se da Planeta X ili Nibiru ima ekstremno eliptičnu orbitu od 30 stepeni.

• Mitološki govoreći, ima izgled vatrene zveri koja se pojavljuje na nebu kao drugo sunce.

• Nibiru je magnetna planeta, uzrokujući da se Zemlja naginje u prostoru dok prolazi. Veruje se da Nibiru ima četiri puta veći obim od Zemlje i 23 puta je masivnija, zaista gigantska planeta.

• Prema drevnim tekstovima, Nibiru je umotan u oblak prašine, čineći reke i jezera crvenkastom bojom.

• Veruje se da bi možda čak i zaustavio njihovu rotaciju tokom njenog prolaza kroz prostor zbog svojih neverovatnih magnetnih svojstava.

• Nibiru je takođe povezan sa velikim opasnostima. Neki istraživači veruju da ako bi planeta kao što je Nibiru došla blizu Zemlje, izazvala bi velike zemljotrese, cunamije, vulkanske erupcije, stvarajući potpuno novu geografiju i klimu.

• U Kolbrinu, paralelnoj bibliji koja se nalazi u manastiru Glastonburi u Škotskoj, naziva se “Razarač”; “Ljudi zaboravljaju dane Razarača. Samo mudri znaju gde je otišao i da će se vratiti u određeno vreme. … To je razarač … Njegova boja je bila sjajna i žestoka i stalno se menja, sa nestabilnim izgledom … žestokim plamenom.”

• Prema “US News World Report”, Planeta X ili Nibiru postoji, članak; “Obavijena sunčevom svetlošću, misteriozno povlačeći orbite Urana i Neptuna, nevidljiva je sila za koju astronomi sumnjaju da može biti Planeta X – 10. stanovnik nebeskog susedstva Zemlje. Prošle godine, infracrveni astronomski satelit (IRAS), kružeći u polarnoj orbiti 560 milja od Zemlje, otkrio je toplinu od objekta udaljenog oko 50 milijardi milja koji je sada predmet intenzivnih spekulacija.

• Prema članku objavljenom u Newsweeku 13. jula 1987., NASA je objavila da možda postoji 10. planeta koja kruži oko našeg Sunca. Prema NASA istraživaču Džonu Andersonu, Planeta X bi zapravo mogla biti tamo, ali nigde blizu naših planeta. Tekst iz Newsweeka navodi: “Ako je u pravu, mogu se rešiti dve najintrigantnije zagonetke svemirske nauke: šta je uzrokovalo misteriozne nepravilnosti u orbitama Urana i Neptuna tokom 19. veka? A šta je ubilo dinosauruse pre 26 miliona godina?


Preporuka:  Najveći pronalazači u istoriji čovečanstva


• 23. oktobra 1996. u članku AP pod nazivom „Nova pobunjenička planeta pronađena izvan Sunčevog sistema“ navodi: Nova planeta koja krši sva pravila o tome kako i gde je oblik planeta identifikovan u orbiti zvezde oko 70 svetlosnih godina od Zemlje u konstelaciji koja je poznata kao Severni krst(Labud). Nova planeta ima kružnu putanju poput orbite koja se spušta blizu svoje centralne zvezde, a zatim se udaljava daleko u ledene resice, prateći neobičnu orbitu u obliku jajeta koja je slična onoj na bilo kojoj drugoj poznatoj planeti.

www.svettajni.com

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti