Misterije svemira 

4 vanzemaljska signala koje stručnjaci ne mogu objasniti

Moguće postojanje vanzemaljskog života i, još više, eventualni kontakt s njim, jeste predmet spekulacije.

U međuvremenu, iz svemira je nauka registrovala više signala, do sada neobjašnjivih za stručnjake. Ovi signali su doveli do brojnih teorija i spekulacija.

Signali iz sazvežđa Persej

U junu 2014. godine, opservatorija Chandra iz NASA-e i opservatorija Evropske svemirske agencije, zabeležili su jasno inteligentni signal koji potiče iz sazvežđa Persej, grupe galaksija udaljenih oko 240 miliona svetlosnih godina od Zemlje.

Posle skoro 5 godina, nemamo odgovor šta bi moglo da prouzrokuje taj signal.

Crni zvuk

Kao rezultat podataka dobijenih iz proučavanja crne rupe koja se nalazi u zvezdanom sistemu nazvanom GRS 1915 +105, istraživač iz MIT-a, Edvard Morgan je bio u stanju da napravi jedan od najtajanstvenijih zvukova ikada registrovanih od strane ljudi.

Replicirani model predstavlja najveću crnu rupu u Mlečnom putu koja prelazi masu Sunca za otprilike 18 puta.

Ova misteriozna crna rupa emituje B-zvuk u frekvenciji 1 milion puta dublje od bilo čega što ljudsko uho doživljava.

Svemirska eksplozija

Između 2011. i 1012. godine, radio-teleskop Parkes, lociran u Novom Južnom Velsu, u Australiji, obavio je rutinske preglede prostora i naletio na ČETIRI misteriozna radio signala.

Svaki od tih rafala trajao je samo nekoliko milisekundi, ali njihova energija je bila izuzetno moćna.

Dok istraživači spekulišu da bi ovi radio-rafali mogli doći iz dubine Mlečnog puta, drugi naučnici veruju da su nastali iz drugih krajeva, u galaksiji udaljenoj od nas.

Naučnici nemaju pojma šta je prouzrokovalo ove eksplozije i zašto su tako moćne.

 Vou! signal

Avgusta 1977. godine, tačno u 22:16 sati. EST, radio teleskop “Veliko uvo” u Ohaju, SAD otkrio je signal nepoznatog porekla.

Taj misteriozni signal trajao je 72 sekunde, a intenzitet je 30 puta veći od intenziteta tkz. “bele buke” (pojam koji označava mešavinu zvukova određene frekvencije i ponavljanja) ili pozadinske buke Univerzuma.

Astronomi su odlučili da ga nazovu Vau! signal jer je to jedina stvar koju je profesor Jerri Ehman, koji je tada pratio kompjutere, uspeo zapisati na papiru u vreme snimanja signala.

Signal je nosio očekivane karakteristike ne-zemaljskog i ne-Sunčevog sistema. Do danas ovaj signal ostaje jedan od najtajanstvenijih ikada primljenih.

Mnogi veruju da Vov! signal potiče iz vanzemaljske civilizacije u našoj galaktičkoj četvrti, u sazvežđu Strelca, u blizini grupe zvezda Xi Strelca.


Preporuka: Drevni astronomi uočili čudnu pojavu pre 2700 godina


Lista neobjašnjihvih signala u univerzumu je daleko veća, a ukoliko želite da nastavimo ovu listu, lajkujte ovu objavu na društvenoj mreži facebook. 🙂

www.svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by PIRO4D on Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti