Misterije svemira 

Masivna kometa se približava Zemlji u narednim danima

Kada razmišljate o takvom događaju u istorijskom kontekstu, ne možete a da ne pomislite da se slično svetlo na nebu pojavilo jednog decembra, pre više od 2000 godina, a tada je to  bio znak dolaska Isusa.

Sada, praznici u decembru će biti obeleženi sličnim susretom – velika kometa će proći pored Zemlje baš oko katoličkog Božića.

Iako kometa 46/p Virtanen verovatno nije predskazanje i neće označiti rođenje Mesije, ono što znamo jeste da to neće izazvati sudbonosni scenario, niti dovesti apokalipsu na Zemlju.

Masivna kometa prečnika veća od jednog kilometra definitivno neće pogoditi Zemlju prema astronomima.

Uprkos činjenici da ima beskrajnih potencijalno opasnih nebeskih predmeta u blizini Zemlje, ova kometa če proći na udaljenosti od sedam miliona milja (ili 0.0781 AU) 17. decembra.

Kometa će ostati vidljiva na nebu nekoliko dana nakon prolaska pored Zemlje.

Govoreći o kometi, astronom Džozef Rao je rekao da će kometa biti vidljiva na noćnom nebu, ali svako ko pokuša da je posmatra mora da zna da će je izuzetno teško uočiti na nebu.

“Od lokacija koje su zagađene svetlosnim zagađenjem, smatram da će ova kometa biti veoma teško uočljiva. Čak i za one koji su blagoslovleni tamnim i zvezdanim nebom, a samo pronalaženje komete moglo bi da bude mali izazov “, napisao je Rao.

Nadam se da ćemo imati sreće da je uočimo na nebu iznad naših prostora.

www.svettajni.com

Photo by pixe Lm from Pexels

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti