Misterije svemira 

Naučnici smatraju da se univerzum razvija kao ćelije mozga

Često kažu da smo povezani sa univerzumom na način koji ne možemo ni razumeti. Rečeno je da je univerzum tačan odraz nas i da je svemir živ.

Nova studija koju su predložili naučnici sugeriše da se univerzum ponaša kao neka vrsta džinovskog mozga. Studija koja je objavljena u Nature’s Scientific Reports sugeriše da svemir u kojem živimo raste baš kao džinovski mozak.

Istraživači sugerišu da je električno pucanje koje se vidi između moždanih ćelija zapravo ogledalo u obliku ekspanzivnih galaksija u svemiru.

Kompjuterska simulacija predlaže da “dinamika prirodnog rasta” – način na koji se sistemi razvijaju – zapravo isti za različite vrste mreža – bilo da je to internet, ljudski mozak ili univerzum kao cela struktura.

Nikola Tesla je shvatio kako svemir funkcioniše i koliko smo svi povezani s njim.

“Nema sukoba između ideala religije i ideje nauke, ali se nauka suprotstavlja teološkim dogmaima jer se nauka zasniva na činjenici. Za mene je univerzum jednostavno sjajna mašina koja se nikada neće završiti. Ljudsko biće nije izuzetak od prirodnog poretka. Čovek, poput univerzuma, je mašina. Ništa ne ulazi u naše umove ili određuje naše postupke koji nisu direktno ili indirektno odgovor na stimulacije koje preplavljuju naši čulni organi iz nečega. “- Tesla

Zapravo, istraživači su saznali da kada upoređuju poznatu istoriju univerzuma sa rastom društvenih mreža i ljudskih krugova mozga, otkrili su da se sve mreže proširuju na sličan način.

Mreže su uravnotežile veze između sličnih čvorova sa onima koje su već imale mnogo veza.

Nova studija ukazuje na to da jedan od osnovnih zakona prirode može upravljati ovim mrežama, rekao je fizičar Kevin Bassler sa Univerziteta u Hjustonu.

Za fizičara to je trenutni signal da postoji neka saznanja o tome kako priroda funkcioniše, kaže Dmitri Krioukov sa Univerziteta Kalifornije San Diego. Istraživači su pisali u studiji:

“Ovde pokazujemo da je uzročna mreža koja predstavlja veliku strukturu u našem ubrzavajućem univerzumu grafički prikaz snažnog klastera, slično mnogim složenim mrežama kao što su Internet, društvene ili biološke mreže. Dokazujemo da je ova strukturalna sličnost posledica asimptotske jednakosti između dinamike velikog rasta kompleksnih mreža i uzročnih mreža. ”

Ovo je dovelo istraživače da sugerišu da univerzum ima ugrađeni mehanizam koji je dizajniran da se proširi i razvija, podstiče novost i povećava koherentnost. Deepak Chopra je shvatio način na koji su naš mozak i kosmos povezani na neverovatan način.

Ajnštajn je bio zapanjen što relativnost, teorija koja je formulisana u njegovom umu, ispostavlja da se prirodnim radovima podudara s neverovatnom matematičkom preciznošću.

Takvo iznenađenje se do sada nije razvilo.

Sada se mozak ispituje u svetlu kvantne biologije, a svesno je da razmišljanje podrazumeva kvantne operacije na osnovu kojih joni razmenjuju naplaćivanja – na taj način razmjenjuju informacije na precizan, čak i na digitalni način – do fine tačke gde “normalna” interakcija između čestica prestaje.

Ljudi čine neočekivane, čudne i sablasne stvari – takođe i kvantne.

Ako je njihova čudesnost zapletena sa našim, ima više od sličnosti, paralela i slučajnosti. Isti izvor je na poslu za zvezde, mozgova i razmišljanja.

www.svettajni.com

Photo source pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti