Misterije svemira 

Neobjašnjive anomalije u marsovskom krateru oživljavaju teoriju nuklearne katastrofe na Marsu

Postoje brojne neobjašnjive anomalije u marsovskom krateru koje podržavaju teoriju drevne nuklearne katastrofe na Marsu.

Ako je drevna civilizacija postojala na površini crvene planete u dalekoj prošlosti … šta se s njom dogodilo?

Da li je moguće da je ova nekada velika Marsova civilizacija uništena nuklearnim oružjem, kao što neki istraživači kažu?

Da li je moguće da svi “anomalni” objekti koji su fotografisani na Marsu nisu Pareidolia, već stvarni dokazi o civilizacijama koje su naseljavale Mars?

Koliko znamo, to bi svakako moglo biti moguće, to je 50% -50% šansa.

Prema otkriću, anomalne zone u marsovskom krateru zvane “Gale”, sadrže visoke nivoe neurona, revitalizovala je “egzotičnu” teoriju koju je predstavio fizičar Džon E. Brandenburg, koja pretpostavlja da je drevna marsijanska civilizacija uništena nuklearnom energijom bombe.

Teorija koju je predstavio doktor Brandenburg izgleda da je podržana brojnim anomalijama koje su NASA-ini roveri otkrili u proteklih šest meseci.

NASA-in sopstveni “vanzemaljski” robot na Marsu otkrio je region sa neobjašnjivim karakteristikama na površini crvene planete.

Region koji je NASA smatrala neobičnim nalazi se odmah ispod planine Sharp, gde su instrumenti Kjuriositi zabeležili područje od tri metra što pokazuje ekstremno veliku emisiju neutrona.

Anomalija, podržana tehničkim merenjima, potvrđuje teoriju koju je postavio američki fizičar Džon E. Brandenburg, a koji od 2011. navodi da je karakteristična crvena boja Marsa posledica termonuklearne eksplozije.

„Površina Marsa je prekrivena radioaktivnim supstancama kao što su uranijum, torijum i radioaktivni kalijum. Nuklearna eksplozija mogla je ostaviti ostatke širom planete,” rekao je u intervjuu.

Njegova pretpostavka se zasniva na visokoj koncentraciji ksenona-129, uranijuma i torijuma koji se nalaze u Marsovoj atmosferi, zahvaljujući istraživanju letilice Odiseja.

Brandenburg je otišao korak dalje, sugerišući da crvenu planetu naseljavaju dve “humanoidne” civilizacije koje se zovu Cidonians i Utopians.

Dr Džon Brandenburg kaže da je drevna civilizacija na Marsa uništena nuklearnom bombom.

Tanak sloj radioaktivnih supstanci uključujući uranijum, torijum i radioaktivni kalijum na površini navodno predstavljaju dokaz za ovu teoriju.

“Sada smo pronašli dokaze o nuklearnom rastopljenom staklu Trinitite (formiranom na Zemlji na mestu eksplozije vazduha nuklearnog oružja) na obe lokacije hipotetičkih eksplozija i to će biti predstavljeno na konferenciji”, rekao je dr Brandenburg na njegovom govoru.

“Ovo snažno podržava moju hipotezu o masivnim nuklearnim ratovima.”


Preporuka:  Misterija kamenih kugli otkrivenih širom sveta


“Do sada nijedan naučnik nije ponudio nikakvo drugo objašnjenje za ovaj skup podataka.”

Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

ZANIMLJIVOST:

Image by ChadoNihi from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti