Misterije svemira 

Nešto se čudno dešava na Mesečevom Severnom Polu

Misteriozne senke koje nikada nisu videle sunčevu svetlost, čudne linije koje nemaju objašnjenja i pravokutne strukture koje su, prema podacima ufologa, konačni dokazi o vanzemaljskoj aktivnosti na Mesecu, ali koliko dugo dok ne dobijemo potpuno otkriće o prirodnom satelitu Zemlje?

Mesec je u poslednje vreme bio predmet debate među ufolozima i istraživačima.

Čini se da više gledamo na Mesec i pokušamo da objasnimo njegovo postojanje, a manje da ga razumemo.

Sada istraživači Evropske svemirske agencije (ESA) veruju da se nešto čudno dešava sa “senkama” na Severnom Polu Meseca.

Glavna stvar je u tome da tamo ne sme biti senki. ESA snima slike lunarnog severnog pola iz svakog mogućeg ugla tokom perioda od dve godine i prikupila je gotovo 32.000 slika.

Prema izjavi ESA-e na njihovoj veb stranici, najveći izazov u ​​stvaranju ovog mozaika su bili promenljivi uslovi osvetljenja. Uprkos pogrešnom tumačenju “mračne strane Meseca”, obe strane Meseca doživljavaju noć i dan na isti način.

Dalja ili “tamna” strana ima “dane” od dve nedelje, baš kao što je bliža i “tamna” samo u smislu da je ljudima bilo nepoznato pre dolaska svemirskih sondi.

Prema naučnicima ESA, cilj misije je bio da uhvati stub u pravcu sunčeve svetlosti sa svake staze i na kraju napravi razne slike koje pokazuju svaku karakteristiku pola.

Zatim je usledila misterija.

Kada su istraživači konačno stavili sve slike zajedno, otkrili su da su neki delovi Severnog pola ostali u upornoj senci bez obzira na ugao ili smer sunčeve svetlosti.

Kako se to može objasniti?

Pa, pogodili ste… to zapravo nije moguće.

Istraživači mogu samo da špekulišu i pretpostavljaju šta izaziva misteriozne senke na Lunarnom Severnom Polu.

Naučnici veruju da mračna područja mogu biti neverovatno duboke šupljine koje idu duboko u Mesec, toliko duboko da nisu naišli na svetlost.

Lovci NLO-a su predložili sopstvenu teoriju koja sugeriše da ovi misteriozni regioni koji su ostali u mraku mogu biti ulazi u tajne vanzemaljske baze na Mesecu.

Još bolje, veruju da su ove mračne tačke krajnji dokaz koji ukazuje na to da je Mesec zapravo džinovska šuplja baza.

Ako se posmatra slika Severnog pola našeg prirodnog satelita, primećuju se misteriozne pravougaone strukture.

Ove misteriozne strukture dovele su do toga da ufolozi i lovci na NLO veruju da na Mesecu ima desetine veštačkih struktura.


Preporuka: Preko 300 videa iz oblasti misterija


Ove misterije o Zemljinom “prirodnom” satelitu naučnici nisu u mogućnosti da objasne, dve misterije koje će sigurno otvoriti maštu lovaca NLO širom sveta… i dve misterije koje će nam sigurno stvoriti brojne debate u narednim mesecima.

www.svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Photo source: pixabay.com

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti