Misterije svemira 

Ovo je novi plan Ilona Maska za kolonizaciju Marsa 2022. godine

Na Međunarodnom astronautičkom kongresu u Adelaideu, Australija, osnivač SpaceX-a Ilon Mask najavio je najambicioznije planove SpaceX-a za kolonizaciju planeta izvan Zemlje, uključujući uspostavljanje Mesečeve baze i stalne kolonije Marsa do 2022. godine.

Osnivač Tesle i SpaceX planira da lansira dva svemirska broda na crvenu planetu u narednih pet godina.

SpaceX, aerospace kompanija Teslinog osnivača Ilona Maska, planira pokrenuti svoju prvu misiju na Mars 2022. i da pošalje ljude na Crvenu planetu dve godine nakon te prve misije.

To je objasnio sam Mask na 68. Međunarodnom astronautičkom kongresu (IAC) u Adelaideu, u Australiji.

Ambiciozan projekat će biti moguć zahvaljujući novoj raketi koja će zameniti sadašnju flotu Space X-a, Falcon-a 9, Falcon Heavi-a i Dragon vozila, sa ciljem smanjenja troškova što je više moguće.

“Gotovo sam ubeđen da možemo da završimo svemirski brod i da ga spremimo za lansiranje za pet godina”, rekao je Mask koji izgleda da je rešio da kolonizuje crvenu planetu u bliskoj budućnosti.

Prema trenutnom planu kolonizacije, prvo putovanje rakete na Mars biće realizovano 2022. godine, ali neće biti do 2024. godine kada će se održati prva misija sa ljudskom posadom.

Nakon toga će početi kolonizacija planete, izgradnjom grada, dok se veze sa Zemljom intenziviraju. Imajte na umu da putovanje na Mars traje između šest i devet meseci.

Svemirski brod, koji može da primi do 100 ljudi, neće se koristiti samo da bi došao do Marsa. Ideja Muska je da brod služi i kao brz transport na Zemlji, jer može da putuje do većine destinacija na planeti za manje od 30 minuta.

Velika raketa, raketa koja će kolonizovati Mars, nova Space X raketa će se zvati “Big Fucking Rocket”, dugačka 48m i biće potpuno upotrebljiva.

100 ljudi koji putuju brodom biće podeljeno na više od 40 kabina. BFR će takođe uključivati veoma prostrane zajedničke prostorije I za zabavu astronauta.

Ali imajte na umu, SpaceX nije jedina kompanija koja planira misiju na Mars.

Lockheed Martin je radio na konceptu da se astronauti odvedu u orbitu Marsa, a predstavio je detalje na istoj konferenciji u Australiji, gde je Mask govorio o promenama u njegovim planovima da dođe do Marsove površine.

Koncept baznog kampa je dizajniran da integriše NASA Orion svemirski brod i model Deep Space Gateway koji uključuje lansiranje male svemirske stanice u orbitu Meseca da služi kao osnova za misiju na Mars ili bilo koju drugu međuzvezdanu destinaciju.

Bazni logor bio bi deo Deep Space Gateway-a oko Meseca pre nego što bi bio lansiran u Marsovu orbitu gde bi bazni logor kružio oko Crvene planete.

Međutim, on bi takođe nosio svemirski brod kako bi došao do površine crvene planete. Svemirski brod za višekratnu upotrebu može odneti do četiri astronauta na površinu Marsa i omogućiti im da ostanu.

Svemirski brod bi omogućio timu da se vrati u bazni logor kako bi se pripremio za sledeću misiju.


Preporuka:  16 Najčudnijih mesta na Zemlji


Kolonizacija svemira nikada nije bila toliko blizu.

Svettajni.com

ZANIMLJIVOST:

BONUS VIDEO:

Image by Marcel Magis from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti