Misterije svemira 

Satelit izgubljen u svemiru 50 godina počeo ponovo da emituje signale!

Astronomi su primili šokantan i neočekivan signal od izgubljenog američkog satelita koji je “nestao” pre 50 godina.

Astronomi su smatrali da je izvan kontrole LES1 satelit izgubljen u svemiru, da bi nedavno primili tajanstveni signal.

Satelit koji je izgubljen u svemiru od 1967. godine, misteriozno je počeo da šalje signal ponovo PRVI put u pedeset godina.

Prema izveštajima, amaterski astronomi su mislili da su pronašli izgubljeni satelit 2013. godine, ali im je trebalo skoro tri godine da potvrde da je “skitnica” zaista ponovo počela da radi.

Međutim, svi su šokirani kako su astronomska zajednica i naučnici uopšte bili iznenađeni kad se ovaj „stari“ satelit vratio u život, šaljući radio signale.

Satelit je izgradio MIT 1965. godine, jer je Phill Williams, amaterski astronom iz Kornvola prvi uhvatio signal koji je poslao “dugo izgubljeni” satelit.

Astronom je “naišao” na “sablasni zvuk” u satelitskom signalu, što je mnoge navelo da posumnjaju da je izgubljeni satelit bio “otet” od naprednih civilizacija vanzemaljaca koji pokušavaju da komuniciraju sa našom planetom.

Međutim, Willimas veruje da je kvar komponenata uzrokovao da odašiljač izgubljenog satelita ponovo počne na 237MHz, iako satelit može raditi samo kada dobije dovoljno energije iz svojih solarnih panela.

Ispostavilo se da signal fluktuira jer se satelit rotira gotovo svake četiri sekunde i gubi snagu jer su solarni paneli pod senkom nad preostalom strukturom satelita.

Satelit je bio neuspeh i nikada nije dosegao svoju planiranu orbitu u misiji 1967. godine.

LES1 je lansiran 11. februara 1965. iz Floride. Naučnici veruju da su neuspeh u satelitu uzrokovale njegove preostale komponente, što je dovelo do prestanka emitovanja satelita 1967. godine.

Međutim, izveštaji ukazuju da ovo nije prvi put da je satelit izgubljen u svemiru, da bi se ponovo pojavio kasnije.

U stvari, NASA-ina Solarna i Heliosferna opservatorija izgubila je kontakt sa našom planetom skoro dve godine, da bi se ponovo misteriozno pojavila.

Dok mnogi i dalje veruju da su vanzemaljci oteli ovaj satelit da bi dobili vezu sa Zemljom, verovatnije objašnjenje je da su ugrađene baterije LES1 satelita dezintegrisane i da “nešto drugo” prouzrokuje da se njegov prenos od 237MHZ nastavi da emituje.


Preporuka: Predmeti civilizacije Maja kriju dokaz o svemirskim posetama


Svettajni.com (Ukoliko preuzimate naš tekst u celosti ili delimično, obavezno navedite izvor)

 

Image by Michael Misof from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti