Misterije svemira 

ZVANIČNO: Otkriće naučnika potvrđuju postojanje kreatora univerzuma, Boga

Šta ako postoje dokazi koji podupiru ideju da je naš univerzum – a možda i multiverzum – stvoren inteligencijom daleko više nego što je iko zamišljao?

Prema novim otkrićima koja menjaju um, naučnici veruju da su naišli na dokaze da smo u svetu napravljenom pravilima koje je stvorila inteligencija.

Da li je moguće da je naš univerzum nastao iz ničega?

Prema profesoru Stivenu Hokingu, odgovor je da. Ugledni britanski teoretski fizičar je govorio da Bog nije stvorio univerzum i da je “Veliki prasak” neizbežna posledica zakona fizike.

Međutim, čini se da se mnogi drugi naučnici ne slažu sa starim izjavama Hokinga. Čini se da je nauka prvi put ikada pronašla dokaze da je naš svemir stvoren iz ničega.

Nauka je bila TA koja odobrava samo razloge i dokaze, a protivi se religiji.

Ali da li nauka može dokazati ili opovrgnuti postojanje Boga?

Očigledno je da su neki visoko poštovani naučnici – koji se dugo smatraju najvećim ateistima na planeti – promenili mišljenje kada je reč o Bogu.

U videu pod naslovom “Da li je nauka otkrila Boga”, engleski filozof i najpoznatiji svetski ateista Antoni Flev zaključio je da je neka vrsta inteligencije morala stvoriti univerzum u kojem živimo.

U videozapisu Flev je komentarisao:

“Mislim na Boga, veoma različitog od Boga hrišćana i daleko od Boga islama, jer su oba prikazana kao svemoćni orijentalni despoti. To može biti osoba u smislu bića koje ima inteligenciju i svrhu, pretpostavljam. Istraživanje DNK pokazalo je, gotovo neverovatnom složenošću aranžmana koji su potrebni da bi se proizveo život, a ta inteligencija je morala biti uključena.”

Gotovo deceniju kasnije, Gerald Schroeder iz diplomatskog instituta Massachusetts Instituta tvrdio je da je nauka dokazala postojanje Boga kao što je opisano u Postanku.

Da bi to dokazao, Schroeder je u petominutnom spotu objasnio kako je univerzum nastao iz ničega “prirodnom silom” koja je sablasno slična opisu Boga u Bibliji.

Štaviše, Michio Kaku, teoretski fizičar na koledžu u Njujorku, poznat je kao jedan od kreatora revolucionarne teorije “žice”,  a opisao je kako je pronašao dokaze o Višem Biću i opisao ga kao silu “koja upravlja svime”.

“Zaključio sam da smo u svetu napravljenom pravilima koje je stvorila inteligencija. Verujte mi, sve što danas zovemo šansa više nema smisla. Za mene je jasno da postojimo u planu koji je vođen pravilima koja su stvorena, oblikovana univerzalnom inteligencijom, a ne slučajno.”

Konačno rešenje moglo bi biti da je Bog matematičar. Verujemo da je Božji um kosmička muzika, muzička žica koja odjekuje kroz 11-dimenzionalni hipersvemir.


Preporuka:  Najgora godina u istoriji – 18 meseci BEZ Sunca 536. godine


Da li Vi imate da dodate nešto na ovu temu? Pišite nam!

Svettajni.com

Image by Stefan Keller from Pixabay

ZAPRATI ME NA:

Povezane vesti